250.000 liter water stroomt uit zwembad

Zwembad Zomergem in Belgie
Het zwembad van Zomergem (Belgie) blijft de hele herfstvakantie dicht, nadat er gisteren 250.000 liter water wegvloeide. Naast de jeugd zijn ook De Waternimfen de dupe: de waterballerina’s zouden nog drie keer repeteren voor hun grote show dit weekend.

Uit zwembad Den Boer stroomt 80.000 liter water

Eind mei moest zwembad Den Boer (Belgie) al even de deuren sluiten toen na een technisch defect 80.000 liter water de kelder in liep. Dat was nog klein bier in vergelijking met gisteren. ‘Een aanzuigbuis sprong en de helft van het water in het zwembad, 250.000 liter, is weggelopen’, zegt sportfunctionaris Dirk Van Daele, die meteen alle clubs verwittigde. Gistermiddag stonden twee groepjes jongeren te wachten tot het bad zou opengaan, maar die dropen teleurgesteld af.

Zwembad gaat niet meer open deze week

De gemeente Zomergem besliste dat het bad deze week niet meer opengaat. Van Daele: ‘Nu zaterdag zou het zwembad toch al twee weken dichtgaan voor het jaarlijks onderhoud. Ten vroegste donderdag zouden we terug kunnen opstarten, maar het heeft geen zin om het bad voor twee dagen te laten vollopen en het zaterdag terug te ledigen voor onderhoud.’ De cafetaria en sporthal blijven wel open tot en met 3 november 2014. Zwemmen kan pas opnieuw vanaf maandag 17 november 2014.


 

Deel deze pagina