Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Amersfoort ziet af van bouw zwembad samen met Nijkerk

logo-gemeente-amersfoort
29 januari 2015 – Bad Bloemendal gaat op den duur dicht en er moet een nieuw zwembad komen en daar over ging Nijkerk met Amersfoort in gesprek. Amersfoort ziet af van de bouw van een gezamenlijk zwembad voor Vathorst en Nijkerk. De kosten zijn te hoog in relatie tot wat de bewoners van Vathorst er voor terugkrijgen.
Het laatste initiatief tot verkennende gesprekken over een gezamenlijke bouw kwam van Amersfoort. Toen het duidelijk was dat een eigen zwembad voor de inwoners van Vathorst er niet inzat, stuurde met name de fractie van de ChristenUnie aan op toenadering met de gemeente Nijkerk.
Bad Bloemendaal in Nijkerk

Kosten

Vooral jonge gezinnen werden daarbij voor ogen gehouden. Wat zou het mooi zijn als er nabij Vathorst een zwembad komt met allerlei recreatieve voorzieningen, zoals glijbanen en een babybadje? Uiteraard konden daar dan ook de inwoners van Nijkerk van profiteren.
Inmiddels zijn de kosten berekend: 1.9 miljoen euro voor een beperkte recreatieve functie en 4,42 miljoen euro voor een uitgebreid pakket. Daarbij, zo laat de Amersfoortse sportwethouder Hans Buijtelaar (VVD) aan de raad weten, moet er ook nog eens rekening gehouden worden met extra exploitatiekosten, te weten 135.000 euro voor de kleine variant en 454.000 euro voor de uitgebreide versie. ,,De toegevoegde waarde voor Amersfoort en de investering zijn naar onze mening niet in evenwicht,” aldus de raadsinformatiebrief.


 

Deel deze pagina