Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Blog

Terug naar blogoverzicht

24 uur achter elkaar zwemmen en meer dan 83 kilometer afleggen. Dat is wat ik deed in het weekend van 4 en 5 juni 2011. Het was een onvergetelijke ervaring. Maar waarom deed ik het? Hoe gingen de voorbereidingen? En waar moet je allemaal aan denken?

Inspiratie voor 24 uur zwemmen

In januari 2011 zag ik een filmpje op youtube. Een Italiaanse man zwom 24uur achter elkaar en legde ruim 100 kilometer af! Een ongelooflijke prestatie waarvan ik dacht: “Hoe gaaf is het om 24uur achter elkaar te zwemmen?” Na het filmpje een paar keer te hebben bekeken, wist ik het zeker: “Ik wil ook 24uur gaan zwemmen!”
Mijn motivatie was het verbreken van het Wereldrecord. Dat stond op naam van de Australier Grant Robinson met 101.1km zwemmen in 24uur.

Wereldrecord 24 uur zwemmen

Het Wereldrecord werd mijn droom. Elke dag was ik ermee bezig. Ook koppelde ik een goed doel aan mijn recordpoging, namelijk: het Ronald McDonald Centre en de Johan Cruijff Foundation. Beide goede doelen zetten zich enorm in voor gehandicaptensport voor kinderen. Het geld komt daar zeker goed terecht, want ik heb het met eigen ogen gezien hoe een meisje met het syndroom van down afvalt, vrienden maakt en vrolijker is door sport!

Zorg dus altijd voor een DROOM! Die mag best ambitieus zijn, maar moet ook wel haalbaar zijn! Zo zorg je ervoor dat je met passie ergens naartoe leeft!