Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Blog

Terug naar blogoverzicht

De eerste zwemles voor Sterre

Eindelijk was het dan zover, Sterre kon gaan meedoen aan de eerste zwemles. We schrijven september 2011. Na een half jaar wachtlijst kan ze nu beginnen op de zaterdag-ochtend van 8.00-9.00 uur. Vroeg? Welnee, met een paar kinderen ben je altijd vroeg op.

De eerste zwemles, de voorbereiding

We hadden Sterre een beetje voorbereid, af en toe eens de boekjes van de zwemlessen bekeken, zodat ze al een beetje wist wat er ging komen. Maar goed ze zwom al, dus zwemlessen kon ze ook wel! Mooi, dat scheelt weer. Maar toch is het altijd even afwachten hoe zo’n zaterdag-ochtend verloopt. Zijn de ouders zenuwachtiger dan hun kind 🙂 ?
Maar goed, Sterre had er zin is, dus prima. Ik had mijn camera maar meegenomen, wilde alles wel vastleggen.

De eerste zwemles, in het zwembad

Leskaart zwemles voor kinderen
Zwemkaart moest je eigenlijk een paar dagen van tevoren kopen, dat was handiger had men bij het zwembad gezegd. Tja, een half jaar later weet je dat niet meer, dus gewoon in de rij tussen de drukken ouders met kinderen en betalen. Bij Sportfondsenbad Delft koop je 1 kaar waarop je aan 5 zwemlessen mee kunt doen. nee, inderdaad niet een rittenkaart van 100 kopen, want de kaart heeft ook een beperkt houdbaarheidsdatum. En dan kan het voorkomen, in geval van ziekte of vakantie, dat je hebt betaald voor zwemlessen die je kind niet volgt.
Ik geloof 5x zwemmen is 60 euro. Wow, even rekenen wat het behalen van zo’n zwemdiploma A dan kost….Men zie gemiddeld 1,5 jaar, dat is 70 weken. Dat wordt dan gemiddeld (!) betaal je 840 euro om een zwemdiploma A te kunnen behalen. Als je er maar even mee rekening houdt, mocht je meerdere kinderen hebben, tel uit je winst.

De eerste zwemles, de les gaat beginnen!

Eerste zwemles de ouders
Met de eerste zwemles ging een groepje ouders mee naar het zwembad, vlakbij waar de zwemles voor kinderen begon. Maar niet even rustig kijken, nee hoor, meteen hele toespraak en uitleg van een half uur. Prima natuurlijk. Tussendoor heb ik nog even foto’s geschoten.
Eerste zwemles - de uitleg
Na dat half uur: wegwezen ouders, dat leidt de kinderen af! helaas heb ik vanaf toen vanaf de kantine moeten kijken. In het begin zag ik Sterre helemaal niet zwemmen. Jammer hoor, daar had ik toch wel meer van verwacht. Je kunt het helemaal niet goed zien, en foto’s/videos maken mocht ook niet. Nou ja, van heeeel ver af.

De eerste zwemles, en nu??

Tja, dat is dan meteen het einde van mijn blog. Ik wilde per week vorderingen gaan bijhouden, maar ik kan het nauwelijks zien, en krijg verder geen info daarover. Behalve de hele enthousiaste verhalen die ik van Sterre hoor natuurlijk :-).