Blog

Terug naar blogoverzicht

Open Nederlandse Master Kampioenschappen 2012, sessie 6, 29-01-2012

De laatste afstanden van de zondagmiddag waren respectievelijk de 400m wisselslag en de 100m schoolslag. De vermoeidheid van het gehele weekend begon nu wel een beetje zijn tol te eisen. Had zelf na 50 meter als het gevoel dat het totaal niet ging lopen bij de 400m wisselslag. Weinig kracht kon ik nog zetten, en voor mijn gevoel was er ook weinig snelheid. Eenmaal na de race was ik wel verbaasd over de tussentijd van van 1.07 op de vlinderslag en 1.20 op de rugcrawl. Daarna vond ik de tijden van 1.27 op de schoolslag en 1.10 op de 100m vrije slag een beetje tegen vallen. De eindtijd van 5.05 vond ik mee vallen, en hopelijk dat ik dit jaar nog een keer onder de 5 minuten kan duiken, dat zou namelijk wel mooi zijn. De 100m schoolslag ging totaal niet meer, kon de eerste 50m al niet snel van start gaan. Met een tijd van ruim in de 34 seconden, waar ik zelf had gehoopt dat ik zou open laag in de 33 seconden, kwam er een eindtijd van 1.13 op de klokken. Na een weekend zwemmen in totaal 2x zilver en 2x brons gewonnen.

© Maik Steenkamp / www.MaikSteenkamp.nl / Twitter: @MaikSteenkamp