Blog

Terug naar blogoverzicht

Deel 2. Artikel geschreven door: Gerben van Wijngaarden
Sterre is nog niet begonnen met haar zwemlessen. Maar we hebben al wel de boekjes gehad, te weten: Jip’s WaterWereld. Ik heb van alle bladzijden een foto gemaakt, zodat je een beeld krijgt wat er allemaal wordt gedaan bij de zwemlessen voor kinderen. Het boekje is speciaal gemaakt voor je kind, die op een leuke manier kan zien (en lezen?) wat er allemaal gedaan wordt. Je kunt zelf de teksten lezen op de foto’s.

Jippie, ik leer zwemmen

Leuke voorkant van het boekje ‘Jippie, ik leer zwemmen’
Zwemles kinderen 4 W

Hoi, ik ben Jip!

Ik ben Jip en ik vertel je wat er bij het leren zwemmen komt kijken. Op je rug, op je buik, met je armen en je benen, onder water zwemmen, noem maar op. Je leert stap voor stap zwemmen volgens het ZwemABC. Doe je mee?
Zwemles kinderen 5 W

Hoera, ik ga op zwemles!

De eerste keer naar het zwembad is spannend. Wat ga je allemaal doen? Zwempak of zwembroek aan en dan douchen. Daarna het zwembad in.
Zwemles kinderen 6 W

Met je hoofd onder water en op je rug drijven

Wow, de eerste oefeningen. Kun jij met je hoofd onder water? Ja, vast wel eens geoefend in bad. Daarna op je rug drijven, ik doe net alsof ik een dikke krokodil ben!
Zwemles kinderen 7 W

Kijk, ik zwem! en Plons!

Nu oefenen van de zwemslagen, met je armen en klein rondje maken en met je benen een groot rondje. Ook nog van de kant in het water springen.
Zwemles kinderen 8 W

Als een speer door het water en door het gat in het zeil zwemmen

Schoolslag is een eitje 🙂 Van de kant springen ook. Vervolgens door het gat zwemmen, dat wordt spannend.
Zwemles kinderen 9 W

Watertrappen en met kleren aan zwemmen

Watertrappen is rechtop zwemmen en toch op dezelfde plaats blijven. Maar daarna echt lachen, met kleren en schoenen aan het water in!
Zwemles kinderen 10 W

Hoera, ik heb mijn A

Tja, wat een feest….
Zwemles kinderen 1 W

Hoera, ik heb mijn B en C

Voor je C-diploma oefen is niet makkelijk, maar ik ga toch door.
Zwemles kinderen 2 W

Met het complete ABC ben ik een echte zwemkampioen!

Zwemles kinderen 3 W

Tot zover het overzicht van de inhoud van het boekje. Ik ben heel benieuw hoe het straks allemaal gaat tijdens de zwemlessen van Sterre. Dat wordt beschreven in deel 3.