Blog

Terug naar blogoverzicht

Artikel geschreven door: Gerben van Wijngaarden
Ik zal in meerdere artikelen de zwemlessen voor mijn dochter beschrijven, vanaf inschrijven voor de wachtlijst tot en met het behalen van het zwemdiploma.
Deel 1!

Zwemlessen voor mijn dochter: bij welk zwembad?

Mijn dochter werd in april 2011 5 jaar, en bij navraag bij verschillende zwembaden in Delft bleek dat je pas mag inschrijven voor de wachtlijst op het moment dat je kind de leeftijd van 5 jaar heeft bereikt. Dus toen ze 4,5 jaar was, moesten we nog even wachten. Dan maar vast orienteren bij welk zwembad je je kind wilt leren zwemmen. Wat is een handig kanaal hiervoor om deze informatie te verzamelen? Natuurlijk het internet afstruinen, welke zwembaden zijn er in de buurt en welke bieden zwemles voor kinderen aan? Wat ook een goede informatiebron is zijn je vrienden en kennissen. Wij hebben heel wat mensen gevraagd bij welk zwembad zij hun zoon of dochter op zwemles hadden.

Zwemles: wat vonden wij belangrijk om de keuze van het zwembad te bepalen?

Wij hadden meerdere aspecten:
– wij wilden een zwembad dicht in de buurt
– door de weeks wordt het lastig om naar zwemles te gaan, gezien ons eigen werk
– het zou leuk zijn als er vriendjes/vriendinnetjes ook gelijktijdig op zwemles gaan in hetzelfde zwembad

Nadat we vrienden hadden geraadpleegd, bleek Sportfondsenbad Delft goede recensies te hebben. Wat echter ook zeer belangrijk was, was dat ze zwemlessen op zaterdag aanboden. Andere zwembaden in Delft boden wel zwemlessen aan, echter dan moest je twee keer doordeweeks met je kind naar zwemles, bijvoorbeeld van 16.00-16.30 uur, op zowel dinsdag als donderdag. Eenmaal per week is echt niet mogelijk. Dit was totaal geen haalbare optie, want als je beiden gewoon werkt, hoe kun je dan in hemelsnaam om 16.00 uur al bij een zwemles klaarstaan?
Gelukkig dus Sportfondsenbad Delft, op de zaterdagochtend om 8.00 uur was er plek. In april werd mijn dochter 5 jaar en direct opgegeven. Als het goed is kan ze in augustus of september beginnen met haar zwemlessen.

Zwembaden zonder een wachtlijst voor zwemles kinderen?

Of er vriendjes of vriendinnetjes van haar op zwemles zitten dan, dat weten we niet. Wat we ook nog overwogen hebben, zijn een aantal zwembaden in de buurt, zonder een wachtlijst. Die zijn er zeker, bijvoorbeeld in Rijswijk of een aantal andere omliggende plaatsen. Maar hebben we niet gedaan, want dan moet je toch maar weer in je auto stappen en een stuk rijden. Voor onze dochter ook wel fijn, een beetje bekende omgeving in het zwembad in Delft!