Hoe het niet moet: gymleraar sleurt meisje zwembad in

Een leraar uit Californië hangt een aanklacht boven het hoofd wegens kindermishandeling. Op videobeelden is te zien dat de gymleraar een 14-jarig meisje het zwembad in probeert te sleuren. Denny Peterson schuwde daarbij geen geweld. Het meisje werd op haar rug over de vloer gesleept. Dat berichten Amerikaanse media.

Waar gebeurde het?

Op de Stockton Unified School District, in Stockton.
Schermafbeelding 2014-11-26 om 05.59.17
Het meisje weigerde tijdens de gymles in augustus het water in te gaan omdat ze haar kapsel wilde sparen. Die avond had ze een feestje in de agenda staan. ,,Ik moet huilen als ik die beelden zie”, zei het slachtoffer anoniem in de New York Daily News. ,,Ik voelde me beschaamd en boos omdat hij ‘en plein public’ zijn handen over mijn lichaam liet gaan.” Op het filmpje is te horen hoe Denny een aantal keer roept dat haar bovenstukje los gaat. ,,Van een leerkracht verwacht je zoiets niet”, vulde moeder Susie Garcia aan.

Rechtszaak wordt aangespannen

De familie wil een rechtszaak aangespannen tegen de man. ,,Haar medewerking kon beter, maar los daarvan mag hij een 14-jarig meisje niet zomaar hardhandig aanpakken”, geeft advocaat Gilbert Somera aan. ,,Nee betekent nee en stop betekent zeker stop. Dit tafereel duurde in totaal zeker anderhalve minuut, hij had haar ook al de trappen afgesleurd. Ze hield er blauwe plekken aan haar been aan over.” De beelden werden gefilmd door andere studenten en gaan nu rond op het internet.

Gymleraar per direct geschorst

Peterson, die al meer dan tien jaar als leerkracht voor de school werkte, werd meteen na het incident voor een maand op betaald verlof gestuurd. Daarna ging hij aan de slag op een andere campus, maar door de aanklacht staat hij daar op non-actief.

Video over de gymleraar die het meisje het zwembad in trekt

 

Deel deze pagina