Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Kersvers wereldrecordhouder (24) stopt verrassend met zwemmen

Markus Deibler
18 december 2014 – De Duitser Markus Deibler zegt de zwemsport op 24-jarige leeftijd plots vaarwel. Dat maakte hij dinsdag bekend. Een week geleden kroonde Deibler zich op het WK kortebaan in Qatar nog tot wereldkampioen op de 100 meter wisselslag. Hij zette er toen ook een nieuw wereldrecord op de tabellen (50.66).

De zwemmer wordt ondernemer

Deibler gooit zijn carrière over een volledig andere boeg en wordt ondernemer. ‘Het is tijd om andere projecten aan te gaan’, klinkt het. ‘Zwemmen is een fantastische sport en ik heb in mijn leven intussen meer dan 10.000 km gezwommen.’ Volgens Thomas Schmidt, voorzitter van diens zwemclub, was de beslissing om te stoppen al voor het WK genomen. ‘Hij kan het niet meer opbrengen om elke morgen al om zes uur in het zwembad te liggen en dagelijks zes uur te trainen.’

Deelname aan twee Olympische spelen

Deibler nam deel aan twee Olympische Spelen – die van 2008 in Peking en die van 2012 in Londen – en werd in 2010 drievoudig Europees kampioen kortebaan (100 en 200m wissel en 4x50m wissel). Datzelfde kampioenschap pakte hij ook zilver op de 4x50m vrij en een jaar later was hij op het EK kortebaan in Szczecin goed voor zilver op de 100m wissel.

 

Deel deze pagina