Nieuw zwembad De Waterkanten: vullen van baden duurt 2 weken

Zwembad De Waterkanten in Lisse
6 januari 2015 – Aan de Sportlaan is inmiddels te zien dat het einde van de bouw van het nieuwe Sportcentrum De Waterkanten in zicht is. Eén van de laatste stappen voor de daadwerkelijke opening is natuurlijk het vullen van de zwembaden! Het zwembad zal op maandag 12 januari dan ook van water voorzien worden. Wethouder Ruigrok zal hiervoor symbolisch de “kraan opendraaien”.

Baden vullen duurt 2 weken

Het vullen van alle baden zal ongeveer twee weken in beslag nemen. Hierna volgt een periode van proefdraaien en testen voordat het zwembad daadwerkelijk in gebruik genomen kan worden. Ook alle andere systemen en installaties moeten goed op elkaar afgestemd worden en zodoende duurt het nog even voordat het hele sportcentrum klaar voor gebruik is. Officieel zal het sportcentrum op 20 maart geopend worden. Van 20 tot en met 27 maart worden er dan ook diverse openingsactiviteiten georganiseerd en zijn de inwoners van Lisse en omstreken van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in het nieuwe sportcomplex. Het zwembad is een onderdeel van het nieuwe sportcomplex welke ook onderdak geeft aan een sporthal, twee gymzalen en een ruime horecagelegenheid. Tevens is het gebouw voorzien van een half verdiepte parkeergarage en sluit de accommodatie naadloos aan op het nog te ontwikkelen verblijfsplein aan de voorzijde.

Gevel is een echte blikvanger

Het nieuwe zwembad is met haar gedeeltelijke glazen gevel een echte blikvanger. In het zwembadgedeelte komt een 25 meter lange wedstrijdbad, een instructiebad gecombineerd met een recreatiebad met daarbij een waterspeeltuin, een grote whirlpool, een 60 meter lange waterglijbaan en een ligweide. Zowel het wedstrijd- als het instructiebad beschikken over een beweegbare bodem en zijn zodoende geschikt voor verschillende doeleinden. Het wedstrijdbad en het recreatieve gedeelte kunnen afzonderlijk van elkaar worden gebruikt. Dit biedt de mogelijkheid om het bad tijdens wedstrijden ook open te stellen voor recreatieve doeleinden. Voor wie na het zwemmen nog niet weg wil is er volop gelegenheid om te ontspannen in de horecaruimte.

Exploitatie door Sportfondsen

Het sportcentrum is gebouwd in opdracht van de gemeente Lisse en de exploitatie is in handen van Sportfondsen Lisse. Met de komst van dit nieuwe complex biedt de gemeente Lisse haar inwoners nog meer mogelijkheden om sport te beoefenen en te beleven. Voor Sportfondsen Lisse is het een uitgelezen kans om nieuwe activiteiten te ontplooien maar ook om de bestaande programmering onder de loep te nemen. Het activiteitenrooster zal op een aantal punten een metamorfose ondergaan waarbij rekening gehouden wordt met de huidige (vaste) bezoeker. Natuurlijk blijven de zwemlessen een vast onderdeel op het rooster en biedt het nieuwe zwembad mogelijkheden om een ruim aanbod aan doelgroepactiviteiten aan te bieden. Kortom, een mooie nieuwe kans voor alle betrokken partijen.

 

Deel deze pagina