Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Nieuwe zwemschool in Ede

SONY DSC
23 November 2014 – Ede. Na het succes van de zwemscholen in Voorthuizen en Baarn, start Sports-Education & Adventures (voorheen Unlmtd) per 1 januari 2015 met zwemlessen in het therapeutisch zwembad van Woon-, Zorg- en Dienstencentrum Bethanië. Afgelopen jaren heeft de zwemschoolhouder gewerkt aan een verbeterslag op het gebied van lesgeven en pedagogie. Hierbij is een koppeling gemaakt tussen het lesgeven en de basisprincipes van de Vreedzame Wijk. Door deze principes volledig door te voeren is de methode een groot succes gebleken. Hierdoor is het contact met zowel de ouders als de kinderen optimaal. Naast het plezier van de kinderen is dit essentieel om snel te leren zwemmen.

Wat is het Vreedzame Wijk programma?

De Vreedzame Wijk is een programma voor basisscholen, sportverenigingen en andere organisaties die betrokken zijn met jongeren welzijn en is gericht op sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas, de school en de wijk als een leefgemeenschap waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen. De kinderen krijgen een stem en leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap, en staan open voor de verschillen tussen mensen. Kinderen worden aangesproken op hun eigen kracht.

SEA biedt zwemlessen aan vanaf 4,5 jaar

Sports-Education &Adventures (SEA) gaat zwemcursussen aanbieden voor kinderen vanaf 4,5 jaar. Daarnaast zullen er in de loop van het jaar meerdere cursussen georganiseerd worden als duiken, eerste hulp maar ook bijeenkomsten voor De Vreedzame Wijk.

Zwemlessen met Easy Swim

De zwemschool onderscheidt zich met het geven van zwemles door met het Easy Swim pak te werken. Naast de pedagogische methodiek is ook dit weer een werkwijze die de snelheid van leren zwemmen verhoogt. Door het minimale drijfvermogen van het pak en de intensieve les doen de kinderen continu bewegingservaring op. Voor ieder individueel kind wordt een lesplan gemaakt dat doorlopend geëvalueerd wordt. Ieder kind is immers anders en leert in zijn eigen tempo. Hierbij is alle ruimte voor individuele aandacht. Voor meer informatie over zwemles of over de Vreedzame Wijk kunt u contact opnemen met SEA via info@s-e-a.nu of via de website.

 

Deel deze pagina