Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Tilburgs zwembad Stappegoor dicht voor veiligheidsmaatregelen

Het Tilburgse zwembad Stappegoor blijft dinsdag 8 november 2011 dicht vanwege extra veiligheidsmaatregelen

Zwembad Stappegoor in Tilburg blijf voorlopig dicht vanwege extra veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden. Dit komt doordat er corrosie aan de ophangcontructies is ontdekt. Het verhelpen van de problemen gaat zeker enkele dagen duren. Volgens de burgemeester is er geen acuut gevaar. Er hingen geen dingen te bungelen, maar het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen. In 2009 zijn de Tilburgse zwembaden gecontroleerd.

Baby overleden in zwembad Reeshof

Bij zwembad Stappegoor zijn toen alle problemen bij de ophanging verholpen. Bij zwembad de Reeshof werd het verbeteren van de ophanging van de geluidsinstallatie na de inspectie vergeten met als gevolg dat er vorige week twee boxen naar beneden vielen. Dit werd de vijf maanden oude baby Rosalie fataal want zij kwam hierdoor om het leven en haar moeder raakte gewond.

Vervroegde controle

De zwembaden worden in Tilburg eens in de drie jaar gecontroleerd. Na het noodlottige ongeval met baby Rosalie besloot de gemeente de controle van de zwembaden een jaar te vervroegen. Volgens de Tilburgse burgemeester is het landelijk beleid om zwembaden eens in de drie jaar op veiligheid te controleren. “Kennelijk is dat niet vaak genoeg. Na het ongeval in Tilburg is er alle reden om hier nog eens naar te kijken, ook bij zwembaden in de rest van het land”, aldus Noordanus.

Terug naar zwembad Stappegoor in Tilburg

 

Deel deze pagina