Onzichtbaar gehoorapparaat waarmee je kunt zwemmen

Gehoorapparat om mee te zwemmen
De Lyric is een onzichtbaar gehoorapparaat waarmee je kunt zwemmen en douchen. Uniek is dat je hem niet hoeft uit te doen aan het einde van je dag, je kunt hem twee tot drie maanden lang inhouden. Dat is ideaal voor jongeren met een gehoorbeschadiging, denken de ontwikkelaars.

Soort lens voor je oor

Het is eigenlijk een soort lens voor je oor, zegt Tamara Tong Sang, woordvoerder van Connect Hearing. Je stopt hem erin en verder ziet niemand dat je hem gebruikt. “Het kleine hoortoestel wordt vlakbij je trommelvlies diep in je oren geplaatst, waardoor je het apparaat niet meer ziet. Je kunt er gewoon mee zwemmen, douchen en sporten.” De ontwikkelaars van het gehoorapparaat willen zich op jongeren richten, ze geven ook vaak advies op feesten als het Amsterdam Dance Event. ”Tien procent van de mensen in Nederland heeft gehoorbeschadiging, en dit zijn niet alleen bejaarden. Vaak durven jonge mensen niet naar een audicien toe te gaan, omdat ze denken dat ze met een gehoorapparaat veel ouder lijken.”

Nadeel: geen waarschuwing bij lege batterijen

Een nadeel is dat de Lyric niet waarschuwt wanneer de batterijen bijna op zijn, daarom kan het apparaat plotseling uitvallen. Volgens Tamara Song Sang zijn klanten toch tevreden met het toestel. ”Een meisje van 22 jaar vertelde me dat ze het fijn vond om voor het eerst in haar leven wakker te worden met het geluid van fluitende vogeltjes.” Het duurde 10 jaar om het apparaat in Amerika te ontwikkelen. Bekijk hier hoe de Lyric is gemaakt:

 

Deel deze pagina