Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Overdekt en verwarmd paardenzwembad

Overdekt paardenzwembad
Horse Care Center beschikt over een overdekt en verwarmd paardenzwembad. Hiermee bieden wij u de mogelijkheid om uw paard te stallen:

  • voor revalidatie
  • ter verbetering van de conditie van uw paard
  • ter afwisseling als u bijvoorbeeld op vakantie gaat of even weinig tijd heeft

Er is ook de mogelijkheid om enkel gebruik te maken van het zwembad.

Meer over het Horse Care Center

Horse Care Center

De allerbeste zorg voor uw paard: dierenarts, fysiotherapeut, tandarts…

Elk paard krijgt bij Horse Care Center een individuele aanpak, afhankelijk van de eisen die er voorhanden zijn. Wij stellen een respectvolle omgang met elk paard voorop. Het welzijn van uw paard is steeds onze grootste zorg! Als uw paard voor revalidatie bij ons komt, stellen wij in overleg met uw dierenarts een programma op om de meest optimale omstandigheden voor uw paard te creëren. Voor conditietraining maken wij gebruik van een hartslagmeter om uw paard nauwlettend in de gaten te houden. Op basis hiervan stellen wij een programma op waardoor de conditie van uw paard zichtbaar zal verbeteren zonder risico van overbelasting. Indien uw paard extra ondersteuning nodig heeft van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, hoefsmid, tandarts, … helpen wij u graag een geschikte keuze te maken en kunnen wij de afspraken voor u inplannen.

Waarom zwemmen met een paard?

Zwemmen biedt het paard de mogelijkheid om te bewegen zonder belasting: door de drijfkracht van het water moet het paard zijn eigen lichaamsgewicht niet dragen. Hierdoor krijgen zowel spieren als het hart- en vatenstelsel een hele goede training zonder belasting van rug of gewrichten.

De video – zwemmen met een paard

 

Deel deze pagina