Sporthal bovenop een zwembad?

Zaltbommel
ZALTBOMMEL – 6 november 2014. Wethouder Han Looijen gaat een serieuze verkenning doen naar de mogelijkheden voor de bouw van een ‘2521 gewoon zwemmen’ zwembad. Hij doet dat op verzoek van vrijwel alle fracties in de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling afgelopen donderdag. Alleen ZVV wil het onderzoek niet.

Minder energie

‘2521 gewoon zwemmen’ is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) om op een betaalbare manier een zwemvoorziening te kunnen bieden van 25 bij 21 meter. Samen met andere partijen heeft de KNZB naar eigen zeggen ‘een hoogwaardig en multifunctioneel gebouw’ ontwikkeld dat in korte tijd gebouwd kan worden met gebruikmaking van veel prefabricage. Het zwembad verbruikt dertig procent minder energie dan reguliere zwembaden. Het is mogelijk om voor een grotere variant te kiezen, bijvoorbeeld 50 bij 21 meter of om bovenop het zwembad een sporthal te bouwen. Het eerste ‘2521 gewoon zwemmen’ zwembad is op 11 oktober geopend in Alblasserdam. In oktober is gestart met de bouw van zo’n bad in Almere en Culemborg start naar verwachting dit najaar.

PvdA

Nico van Wijk van de PvdA ziet het helemaal zitten. Hij wil een zwembad alleen voor Zaltbommel en niet een gezamenlijke voorziening samen met Maasdriel. Hij diende dan ook samen met GroenLinks een motie in waarin hij het college verzoekt een verkenning uit de voeren naar deze vorm van bouwen. Geert Bok van de SGP steunt de motie, op voorwaarde dat het allemaal niet meer mag gaan kosten dan de gemeente op dit moment uitgeeft aan zwembad Akwamarijn. Dat zwembad is nodig toe aan vervanging. ZVV wil eerst in overleg met Maasdriel. Daar heeft de raad zwembad De Kreek tot 2020 de tijd gegeven te bestaan. “Tot die tijd is er tijd om De Kreek verder uit te bouwen”, zegt hij. “De Kreek heeft meer dan een zwembadfunctie. Je kunt ook besluiten om als Zaltbommel mee te betalen aan De Kreek en dan bijvoorbeeld Maasdriel mee laten betalen aan onze Poorterij.”

Frits van der Schans

Ook eenmansfractie Frits van der Schans steunde de motie: “Want ik ben wel een beetje klaar met Maasdriel als het over het zwembad gaat.”

 

Deel deze pagina