Voor 2de keer in een jaar loopt zwembad leeg!

Zwembad Lebbeke Belgie
6 januari 2015 – Kruipkelder onder water: sporthal en sportdienst zonder electriciteit.
Eigenaren badkuip
Sportschepen Francois Willems en sportfunctionaris Marnix Van Cauter bij de lege zwembadkuipen. Let wel, dat was de voorbije zomer toen de kuipen opzettelijk werden geleegd!
Voor de tweede keer in minder dan een jaar is de grote badkuip van het zwembad van Lebbeke leeggelopen. De technicus van de verantwoordelijke firma merkte de alarmoproep niet op, waardoor een kruipkelder onderliep en de sporthal en de sportdienst zonder elektriciteit of verwarming zitten. “Tijdens de nacht van zaterdag op zondag, rond 3.30 uur is de toevoerleiding van het grote zwembad kapot gegaan. De firma TPF werd hiervoor automatisch gealarmeerd, maar een reactie kwam er niet onmiddellijk. De technicus bevestigde dat hij het alarm heeft binnengekregen maar zei dat hij het niet had opgemerkt. Bij het begin van haar dagtaak stelde een redster van het zwembad vast dat het grote bad bijna volledig was leeggelopen”, vertelt sportfunctionaris Marnix Van Cauter. Daarop werden zowel de firma TPF als de brandweer verwittigd.
Lek1
In februari van vorig jaar liep de kelder van het zwembad al onder na een eerste lek. Toen bleef de schade nog binnen de perken.

Kruipkelder

“Op dat moment stond de kruipkelder en de technische ruimte onder water. Tevens was er in een deel van het sportcentrum geen elektriciteit. De brandweer is meteen gestart met het leegpompen van de technische ruimte en de kruipkelder. Nadat de kelder was leeggepompt, hebben we vastgesteld dat er schade is aan een circulatiepomp en aan twee elektriciteitskasten. Daardoor is er geen verwarming in het zwembad, de kleedkamers van het zwembad en de sporthal. Bovendien is er geen warm water in de douches van het zwembad en de sporthal. Er is ook geen verwarming en elektriciteit in de bureaus van de sportdienst waardoor er ook geen internet of telefoon is, geen werkende prikklok, geen werkende servers en toegangsgates”, zei Van Cauter nog. Het zwembad zal al zeker gesloten zijn tot donderdag 8 januari maar dat is nog afhankelijk van wat er maandag aan schade nog wordt vastgesteld. De douches van de sporthal zullen ook op maandag al niet werken en mogelijk zal een oplossing voor dat probleem nog langer op zich laten wachten.

Plastiekmoeheid

De vorige keer dat het zwembad leeg liep door een gesprongen buis was op 22 februari. Toen was er sprake van een soort plastiekmoeheid in de bocht van een buis voor de watercirculatie, waardoor die sprong en er dertig tot veertig centimeter water in de kelder terechtkwam. De waterinspijpeling in de kelder tastte toen geen elektriciteit of andere installaties aan. Er was toen voor zo’n 10.000 euro schade maar dat zou nu wel eens veel meer kunnen bedragen.

 

Deel deze pagina