Eigen zwembad

Eigen zwembad

Zwembad in de tuin Zwembad in de tuin

U vindt u alle informatie over een eigen zwembad in uw tuin:

Eigen zwembad voor in de tuin

Zwembaden zijn er in verschillende soorten en maten. Altijd al een eigen zwembad in de achtertuin gewild, maar nog geen keuze kunnen maken? Op deze pagina treft u een overzicht van de mogelijkheden binnen verschillende soorten zwembaden. Tevens zijn er vele aanbieders die een privé zwembad in uw tuin willen plaatsen.

Eigen zwembad in de tuin: hoe aan te leggen?

U kunt er voor kiezen om het zwembad zelf in de tuin aan te leggen. Dit is een behoorlijke klus werk. Over het algemeen wordt dit door een gespecialiseerd bedrijf gedaan.

U kunt gebruik maken van een checklist voor een zwembad in uw tuin. Onderstaand leest u bij Fase 1 tot en met 4 wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een zwembad.

Eigen zwembad tuin aanleg – fase 1: De vergunning en architect?

Voordat er gebouwd mag worden, moet er een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd worden, de zogenaamde bouwvergunning.
Meestal is het aanvragen van zo’n vergunning voor een normaal buitenzwembad geen probleem.
Voor de aanleg van een openluchtzwembad is geen stedenbouwkundige vergunning nodig wanneer het zwembad:

  • met aanhorigheden niet groter is dan 30 m².
  • niet hoger is dan 1,5 m, inclusief de afdekking.
  • niet in de voortuin wordt geplaatst.
  • binnen 30 m van de woning ligt.
  • niet ligt in ruimtelijk kwetsbare gebieden.
  • niet ligt in een oeverzone of in de 5 m brede strook vanaf een waterloop.

Er vanuit gaande dat er geen vergunning nodig is, kunt u gaan beginnen met de bouw van het zwembad in uw tuin.

Eigen zwembad tuin aanleg: is een architect nodig?

Er is geen architect nodig als je het zwembad zal bouwen op minder dan 30 meter van de vergunde woning en als het kleiner is dan 150 vierkante meter.
Is aan een van die voorwaarden niet voldaan (de uiterste punt van het zwembad ligt bijvoorbeeld op 35 m van de woning), dan is een architect nodig.

Eigen zwembad tuin aanleg – fase 2: Bodemonderzoek

Voordat de aanleg van een zwembad in uw tuin daadwerkelijk plaatsvindt, verrichten vakmensen eerst een bodemonderzoek. In deze fase stellen ze de bodemgesteldheid van uw tuin vast. Zo krijgen ze een eerste inzicht in de te plannen werkzaamheden. Het plaatsen van een zwembad in uw tuin kan alleen geschieden als de bodem daarvoor geschikt is. In sommige gevallen is er bijvoorbeeld een complete sondering nodig. Door de kenmerken van uw grond grondig te analyseren, winnen de vakmensen belangrijke informatie voordat ze tot plaatsing van het zwembad in tuin overgaan. Dit komt ten goede aan de duurzaamheid van de te plaatsen zwembadkuip.

Eigen zwembad tuin aanleg – fase 3: Het uitgraven van uw tuin

Een zwembad in tuin aanleggen, begint dus altijd met een vooronderzoek. Daarna start fase twee: Het uitgraven van de ruimte die nodig is voor een zwembad in uw tuin. Nadat deze graafwerkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt de putbodem geegaliseerd. Een belangrijk proces binnen de aanleg van een zwembad in uw tuin. In deze fase wordt namelijk een zo egaal mogelijk draagvlak voor de zwembadbodem gecreëerd. Dit wordt uitgevoerd met speciaal microbeton.

Eigen zwembad tuin aanleg – fase 4: Afwerking van uw zwembad

De afwerking van het zwembad in uw tuin is erg belangrijk. Randtegels kunnen de afwerking van uw zwembad perfectioneren. Deze randtegels kunnen bijvoorbeeld worden uitgevoerd in:

  • witte gebouchardeerde granietsteen
  • blauwe gebouchardeerde granietsteen
  • architectonisch beton
  • ander materiaal

Eigen zwembad tuin: soorten zwembad voor in de tuin

Er zijn verschillende soorten zwembaden (bijvoorbeeld: houten zwembad, intex zwembad, polyester zwembad, whirlpool) mogelijk in uw tuin, van makkelijk opzetbaar tot uitgebreide installatie in uw tuin.
Bekijk de soorten zwembaden voor in de tuin

Eigen zwembad tuin: zwembad bouwen

Zwembaden zijn er in verschillende soorten en maten. Altijd al een eigen zwembad in de achtertuin gewild, maar nog geen keuze kunnen maken? Bekijk een overzicht van de mogelijkheden binnen verschillende soorten zwembaden. Tevens zijn er vele aanbieders die een privé zwembad in uw tuin willen plaatsen.
U kunt er voor kiezen om het zwembad zelf in de tuin aan te leggen. Dit is een behoorlijke klus werk. Over het algemeen wordt dit door een gespecialiseerd bedrijf gedaan.
U kunt gebruik maken van een checklist voor een zwembad in uw tuin.

Eigen zwembad tuin: zwembad onderhoud

Een eigen zwembad vergt onderhoud, lees meer over welk soort onderhoud voor de meeste zwembaden in de tuin wordt toegepast.

Zwembad tuin: eigen zwembad

Droomt u van een eigen zwembad in of rondom uw huis? U kunt deze droom verwezenlijken. Er zijn vele specialisten in het vakkundig aanleggen van uw eigen zwembad. Een eigen zwembad verfraait niet alleen uw leefomgeving, maar zorgt ook voor ontspanning en plezier. Of u nu een eigen zwembad in de tuin, in huis of elders in uw woonomgeving wilt, dat is allemaal mogelijk.

Eigen zwembad tuin: inbouw zwembad

Een inbouw zwembad is een bijzonder fraaie aanwinst voor uw tuin. Uiteraard kunt u heerlijk ontspannen in een dergelijk inbouw zwembad . Daarnaast geeft het uw tuin en pand een bijzonder luxueuze aanblik – wat een eventuele verkoopprijs ten goede komt. Zoek vooral naar een leverancier die u helpt aan een schitterend en kwalitatief hoogwaardig inbouw zwembad waar u nog jaren van kunt genieten.
Lees meer over een inbouw zwembad.

 

Deel deze pagina