Intex zwembad


Intex zwembad

Intex zwembad Intex zwembad

Intex zwembad – alle info hierover

Lees meer over:
Intex zwembad – wat is dat?
Intex zwembad – afmetingen
Intex zwembad: onderhoud
Intex zwembad: soorten

Intex zwembad – wat is dat?

Wie zegt dat zo’n opblaaszwembad een lelijk ding is in je tuin? Valt reuze mee, het is juist erg handig. In een wip opgezet en ’s winters zit je niet in je tuin tegen zo’n afgedekt zwembad aan te kijken. Vanaf  € 100,- tot € 900,-, inclusief filterpomp, trap, afdekking, grondzeil, bodemzuiger en videoband.Een Intex opblaasbaar zwembad is heel makkelijk te bestellen en binnen drie kwartier op te zetten in de tuin. Zorg in verband met de veiligheid van de kinderen wel voor een goede overkapping, zoals met het bijgeleverde afdekzeil. Voor een eigen zwembad hoef je geen dikke bankrekening meer te hebben. Je koopt ze tegenwoordig al voor een paar tientjes. Maar let op, daarmee ben je er nog niet.

Met warme zomerse temperaturen is het lekker als je een zwembad in de tuin hebt. Leuk voor de kinderen, maar het is ook heerlijk om jezelf even onder te dompelen als het TE warm wordt. Gelukkig hoef je geen miljonair meer te zijn voor wat zomers waterplezier in de tuin. Tegenwoordig koop je namelijk voor een paar tientjes een behoorlijk groot zwembad bij een speelgoedwinkel of bouwmarkt. Deze baden van fabrikanten als Intex en Speedy Pool verdringen de klassieke opblaasbadjes uit de winkels. Ze zijn een heel stuk ruimer, maar kunnen ’s winters toch in een klein doosje worden opgeborgen.

Intex zwembad – afmetingen

De meeste van deze baden zijn rond. De kleinste hebben een doorsnede van 2,44 meter. Dat is goed voor ruim 2.400 liter water! Dit loopt op tot zo’n 25.000 liter bij een bad met een doorsnede van circa 5,5 meter.
Aan het eind van de dag laat je deze baden natuurlijk niet leeglopen, om ze de volgende dag weer te vullen. Omdat je water ook niet zomaar dagen of zelfs wekenlang in een bad kan laten zitten zonder dat het gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is er waterzuivering nodig. Steeds vaker zijn dit soort baden daarom voorzien van een pomp en een filter. Deze houden het water in beweging en filteren er vuil uit. Het wordt aangeraden deze pomp minimaal enkele uren per dag te laten draaien, ook al gebruik je het bad niet. Ze gebruiken maar weinig stroom.
Intex zwembad

Intex zwembad: onderhoud

Maar alleen pompen is niet genoeg. Zoals ieder zwembad moeten ook deze baden gedesinfecteerd worden met chloor. Hiervoor kun je chloortabletten kopen en een drijver die het chloor gelijkmatig over het bad verspreid. Deze tabletten doen er dagen over om in hun geheel op te lossen.

Verder zijn er teststrips te koop die de ph-waarde en de hoeveelheid chloor in het bad meten, zijn er snel oplossende chloormiddelen die de hoeveelheid chloor snel naar de gewenste hoeveelheid kunnen brengen en zijn er vloeistoffen die de ph-waarde op een juist niveau kunnen brengen. Alle deze middelen zijn los te koop, maar ook als startpakket. Vreemdgenoeg zie je deze echter zelden in een winkel waar ze de zwembaden verkopen. Waarschijnlijk om de verkoop van de baden niet te remmen, want de prijs van al deze middelen samen overstijgt de prijs van een klein zwembad. Denk bij aanschaf ook aan een afdekzijl.

Intex zwembad: soorten

Wat de baden zelf betreft kun je kiezen tussen een frame-bad, waarbij het bad als een zak in een frame hangt, en een opblaasbad. Deze laatste bestaan meestal uit slechts één ring die opgeblazen moet worden (de bovenrand). Als het bad gevuld wordt neemt het dan pas zijn vorm aan. Soorten intex zwembaden:

Intex_kinderzwembad Intex_easy_set_zwembad Intex_Metalen_frame_zwembad
Intex kinderzwembaden Intex Easy Set zwembaden Intex Metalen frame zwembaden
Intex_ultra_frame_zwembad Intex_sequoia_spirit_zwembad
Intex Ultra Frame zwembaden Intex Sequoia Spirit zwembaden
 

Deel deze pagina