Zwembad zoeken of ergens zwemmen in Nederland?
 

Zwembad tuin: soorten zwembaden

Zwembad in de tuin: soorten zwembaden

Zwembaden in de tuin

U vindt u alle informatie over de soorten zwembaden in uw tuin:

Intex zwembad

Intex zwembad

Voor een eigen zwembad hoef je geen dikke bankrekening meer te hebben. Je koopt ze tegenwoordig al voor een paar tientjes. Maar let op, daarmee ben je er nog niet. Met warme zomerse temperaturen is het lekker als je een zwembad in de tuin hebt. Leuk voor de kinderen, maar het is ook heerlijk om jezelf even onder te dompelen als het TE warm wordt. Gelukkig hoef je geen miljonair meer te zijn voor wat zomers waterplezier in de tuin. Tegenwoordig koop je namelijk voor een paar tientjes een behoorlijk groot zwembad bij een speelgoedwinkel of bouwmarkt. Deze baden van fabrikanten als Intex en Speedy Pool verdringen de klassieke opblaasbadjes uit de winkels. Ze zijn een heel stuk ruimer, maar kunnen ’s winters toch in een klein doosje worden opgeborgen.
Lees meer over intex zwembad

Polyester zwembad

Polyester zwembad

Een polyester zwembad is een zwembad in een vooraf gemaakte vorm of bassin. Plaatsing van dit soort zwembad is mogelijk in 1 dag.
Een polyester bad heeft al een vaste vorm. Gelukkig is de keuze groot. Er zijn tientallen verschillende modellen, ook in verschillende kleuren. De prijzen lopen uiteen van ± € 1700,- (316 x 228 cm fantasievorm) tot ± € 20.000,- ( 960 x 400 cm rechthoekig).
Lees meer over een polyester zwembad

Houten zwembad

Houten zwembad

Bij houten zwembaden gaat het vooral om een houten omhulsel. Omdat hout gemakkelijk verrot (een van de nadelen) proberen producenten de levensduur van het hout te verlengen. Aan de ene kant wordt gezocht naar houtsoorten die van nature langzaam vergaan en toch niet te duur zijn. Dit zijn bijvoorbeeld dennenhout, larikshout en grenenhout. U kunt zelf een houten zwembad in de tuin aanleggen of u kunt een kant en klaar houten zwembad kopen.
Lees meer over een houten zwembad, zowel zelf maken als kant en klaar kopen

Whirlpool of spa

Whirlpool

Heerlijk bubbelen na een dag hard werken in een whirlpool, dit kan zowel binnen als buiten. Het ontspant de spieren en geeft een ontspannen effect, door de warmte van zo’n 37/38 graden en het borrelende water. Echte Wellness, lekker in je eigen tuin. Vanaf zo’n 3.000 euro heb je al een eenvoudige Spa, maar wil je echt een compleet bubbelbad inclusief muzieksysteem, aromatherapie, flatscreen tv etc, dan zit je snel op 15.000 euro voor een echte Jacuzzi.

Zwembad in eigen ontwerp

Zowel met stalen elementen als met beton, is het mogelijk om een eigen en uniek zwembad te ontwerpen. De mogelijkheden zijn onbeperkt, zeker interessant voor de echte liefhebber. De aanleg kost wel wat meer tijd, maar dan heb je ook wat! Voor een juiste prijsindicatie kun je het beste contact opnemen met een specialistische zwembadbouwer, kies alleen een professional ivm aan het risico op lekkage door vorst.

Hot Tub

Hot tub

Lekker warm poedelen in de winter. Weer is wat anders dan zo’n bakbeest van een whirlpool of jacuzzi, en nog verplaatsbaar ook. In een paar uur is de hot tub op een graad of 40, ideaal om te relaxen. De hot tub op de foto is hout gestookt voor een intieme sfeer. De prijzen lopen uiteen van zo’n € 1800,- voor een 4 persoons houten tobbe tot € 4000,- voor een 10 persoons model. De hippe Club 11 op het dak van het Post CS gebouw in Amsterdam heeft ook een hot tub voor gasten op het dakterras, met een waanzinnig uitzicht over Amsterdam.

Overdekt zwembad

Overdekt zwembad

Met een zwembadoverkapping heb je langer zwemplezier. Bovendien houdt zo’n overkapping vallend blad en ander ongewenst vuil tegen. Je zwembad is hiermee ook veel veiliger voor kinderen en huisdieren, met het dak erop kan er niemand zomaar in het water vallen. Een dak op je zwembad kost wel een lieve cent. De prijzen lopen uiteen van een eenvoudige rond de vijfduizend euro tot wel tachtigduizend euro. Maar dan staat er wel zo ongeveer een huis op je zwembad
Lees meer op deze pagina over een overdekt zwembad.

Zwemvijver

Zwemvijver

Een zwemvijver kan het best omschreven worden als een vijver met of zonder vissen die ook als natuurvriendelijk zwembad gebruikt kan worden. Deze zwemvijver kan perfect geïntegreerd worden met de rest van uw tuin, waardoor u niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door hier plezier van heeft. Daarnaast is een zwemvijver makkelijker te onderhouden dan een klassiek zwembad, en door de biologische filter schaadt u het milieu niet.

 

Deel deze pagina