Zwembad Nieuw-Zeeland sluit regelmatig door onbekende serie-poeper

zwembad Invercargill Splash Palace
20 maart 2015 – Een binnenzwembad in Nieuw-Zeeland wordt geteisterd door een heuse serieschijter. Al vijf weken op rij kiest de dader ervoor op vrijdagavond zijn behoefte te doen in het zwembad van Invercargill’s Splash Palace, zo meldt The Southland Times. Vorige week werd bekend dat in Amerika een zogenoemde serieschijter al op 19 auto’s had gepoept. Nieuw-Zeeland blijkt zijn eigen serieschijter te hebben.

Al tienduizenden dollars schade

Volgens Pete Thompson van de gemeente hebben de incidenten het zwembad al “tienduizenden dollars” aan verloren inkomsten gekost. “Het gebeurt meestal na 17:00 uur op vrijdagavond”, vertelt hij. Elke keer wanneer er een drol in het water wordt gevonden, moet het zwembad worden gesloten. Het kost dan zo’n zes uur om het zwembad weer schoon te krijgen.

Poep in het recreatiebad

“Op een dag werd er gepoept in het recreatiebad. Toen moesten we de kinderen naar het leszwembad sturen. Daarna lag er ook in dat bad een drol en hebben we de kinderen naar het grote zwembad verhuisd. Toen er daar vervolgens ook een drol in het water lag, moesten we het hele zwembad sluiten”, aldus Thompson.

Zelfs diarree in het zwembad!

In een van de zwembaden zat zelfs diarree. “Dat was erg onprettig”, verzekert hij. Volgens Thompson laat de dader willens en wetens drollen achter in het water, maar mocht de dader gepakt worden moet de gemeente dat wel kunnen bewijzen wanneer het de dader wil laten opdraaien voor de schoonmaakkosten.

Borden geplaatst

Er zijn nu borden opgehangen in het zwembad met teksten die mensen waarschuwen niet te gaan zwemmen als ze last hebben van hun maag: ‘Als je in de afgelopen 2 weken diarree hebt gehad of je niet goed hebt gevoeld, ZWEM DAN NIET IN DE BADEN! Bij ‘ongelukjes’ worden de schoonmaakkosten op jou verhaald’, zo staat er te lezen.

 

Deel deze pagina