Zwembad Gloednieuw zwembad Alblasserdam is lek in
 

zwembad Blokweer in Alblasserdam

zwembad

 

Gloednieuw zwembad Alblasserdam is lek

Zwembad Blokweer
Zwembad Blokweer in Alblasserdam is net twee maanden open, maar moet nu alweer worden gerepareerd. Het zwembad heeft last van technische gebreken en lekkages. Het bad moet helemaal worden leeggepompt om dit op te lossen. De reparatie hoeft niet direct te gebeuren. Er is een tijdelijke oplossing gevonden, waardoor er de komende maanden gewoon doorgezwommen kan worden.

Van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband kwam in oktober naar Alblasserdam om het nieuwe bad feestelijk te openen. Hij was enthousiast en dacht dat er zelfs recordtijden gezwommen kunnen worden.

Schade

Op het oog ligt het zwembad er ook prachtig bij. Maar onder water is het flink mis. Zo zijn er lekkages aan de beweegbare bodem. De eerste schade ontstond tijdens het installeren van de beweegbare bodem. Toen viel een tijdelijke ondersteuning om, waardoor de vaste bodem beschadigd raakte. Na de oplevering ontstond door een constructiefout in de beweegbare bodem opnieuw schade aan de zwembadbodem.

Veiligheid niet in geding

Wethouder Arjan Kraijo benadrukt vooral dat de veiligheid van de zwemmers absoluut niet in het geding is. “We hebben het probleem tijdelijk kunnen oplossen. Het is vervelend en niet zoals het hoort. Ook als je een nieuwe auto koopt wil je dat alles goed is, dus we vragen de bouwer zeker dit op te lossen. Maar de zwemmer merkt hier voorlopig niks van en we proberen de definitieve reparatie in de zomervakantie uit te voeren.”

Regio

De regio heeft geen geluk bij de oplevering van nieuwe zwembaden. Zo had de Sportboulevard in Dordrecht last van allerlei gebreken, kwamen bij het nieuwe bad in Papendrecht de tegeltjes los en zijn er nu dus ook in Alblasserdam problemen. De bouw van het nieuwe zwembad Blokweer heeft de gemeente in totaal 5 miljoen euro gekost.