zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar

zwembad

 

Nieuwe startblokken Hoornse Vaart succesvol in gebruik genomen

Startblokken Hoornse Vaart
3 december 2014 – Zwembad de Hoornse Vaart beschikt sinds eind november over nieuwe hypermoderne Omega startblokken. De startblokken zijn voorzien van een schuine afzet wat leidt tot een betere afzetmogelijkheid, met als resultaat betere tijden voor de zwemmers. Tijdens de voorrondes voor de International Children’s Games, die zondag 30 november in het zwembad georganiseerd werden, werden de startblokken voor het eerst officieel in gebruik genomen.

Gebruiken bij grote zwemevenementen

De Omega startblokken die in de Hoornse Vaart geïnstalleerd zijn worden bij grote zwemevenementen gebruikt. Het Sloterparkbad had tijdens de Amsterdam Swim Cup in 2010 de primeur om de startblokken bij een groot evenement te gebruiken, inmiddels vormen zij de standaard bij internationale wedstrijden. Door de schuine afzetmogelijkheid, gelijk aan de start bij de atletieksport, moeten zwemmers naar nóg snellere starttijden gestuwd worden.

Ook ingezet tijdens ICG in 2015

Alkmaar Sport N.V. heeft er samen met Stera hard aan gewerkt om de startblokken voor de selectiewedstrijden van de ICG te installeren. Na deze succesvolle test zullen zij uiteraard ook bij de International Children’s Games in juni 2015 in Alkmaar ingezet worden. De zwemwedstrijden van dit internationale evenement worden immers in Alkmaar in de Hoornse Vaart georganiseerd.

Gebruik al in mei 2015 door zwemverenigingen

In de meivakantie (2015) zijn er al twee zwemverenigingen uit Limburg en Zoetermeer die hun trainingskampen organiseren in de Hoornse Vaart. Zij zullen naast het gemak van de vijftig meterbanen ook gebruik maken van de vernieuwde situatie om hun startsprongen te oefenen. Ook de niet-wedstrijdzwemmers reageren enthousiast op de nieuwe startblokken. Wilt jij de startblokken zelf eens uitproberen dan is daar de gelegenheid toe tijdens de reguliere openingstijden van het vijftig meterbad van de Hoornse Vaart.