Zwembad Speciaal zwembad Mirandabad voor mensen met beperking in
 

zwembad De Mirandabad in Amsterdam

zwembad

 

Speciaal zwembad Mirandabad voor mensen met beperking

Zwembad Mirandabad in Amsterdam
8 juni 2015 – Stadsdeel Zuid vierde afgelopen donderdag de opening van het nieuwe doelgroepenbad in het De Mirandabad. Het doelgroepenbad is bestemd voor mensen met een beperking en is speciaal geschikt voor activiteiten als reuma-zwemmen, obesitas-zwemmen, hartrevalidatie-zwemmen en zwemmen voor kankerpatiënten. Ook het Sloterparkbad en Mercatorplaza hebben een doelgroepenbad.

Zwemmen is gezond voor iedereen

Paul Slettenhaar, bestuurder Stadsdeel Zuid, thema Sport, verrichtte samen met zwemster Gerda Stokkel-Lampers (Paralympics ’92 en ’96) de openingshandeling. Hij vertelt: ‘Zwemmen is gezond voor iedereen, zeker ook voor mensen met een lichamelijke beperking. Vaak speelt zwemmen een belangrijke rol bij een therapie. Het is fantastisch dat we nu in het De Mirandabad een doelgroepenbad hebben. Met deze nieuwe voorziening is het aanbod van het zwembad compleet en ook nog eens met een sluitende exploitatie.’

Zwemmen in groepsverband met of zonder begeleiding

In het doelgroepenbad zwem je in groepsverband met of zonder begeleiding. Het bad biedt privacy en een veilige sfeer; de kant is nooit ver weg is en de bodem evenmin. Het bad meet 8 bij 15 meter, de bodem is verstelbaar en daardoor aan te passen aan de doelgroep. Er zijn speciale voorzieningen om in en uit het water te komen. Het water is verwarmd op 32 graden Celcius. Het zwembad is rolstoeltoegankelijk . Er worden wekelijks vijf- tot zeshonderd bezoekers, vrijwel allemaal Amsterdammers, verwacht.