zwembad Heuveltjesbosbad in Balkbrug

zwembad

 

Heuveltjesbosbad is weer open

Heuveltjesbosbad In Balkbrug
28 april 2015 – Bijna 200 bezoekers heeft het Heuveltjesbosbad in Balkbrug op de eerste dag van het nieuwe seizoen mogen begroeten.‘Een toch wel wat onverwacht hoog aantal’, zegt badmeester Gradus Hagel over de seizoensopening. ‘Het was zeker geen mooi zonnig weer, maar toch stonden de eerste badgasten al weer bijtijds voor de grote deur. Iedereen wilde graag als eerste een duik nemen of van de duikplanken en glijbanen af te gaan.’

Betrokkenheid bij het zwembad

Ook de tweede dag was het direct weer gezellig druk op het bad. Veel ouders kwamen even met de kinderen mee om de zwemkaarten 2015 af te halen en bleven een tijdje op het bad hangen. ‘Het zegt veel over de betrokkenheid van iedereen bij het zwembad’, zeggen diverse vrijwilligers. Zelf zijn ze praktisch niet bij het bad weg te denken. Het Heuveltjesbosbad is in 2013 en 2014 uitgeroepen tot het mooiste openluchtbad van Overijssel en in 2013 zelfs tot allermooiste van heel Nederland. Ook dit jaar doet het bad er weer alles aan om het zwemseizoen tot een succes te maken. De verschillende baden liggen er goed verzorgd bij en dat geldt ook voor de ligweiden en terrassen rondom het bad. ‘Het peuterbad heeft een nieuw speeltoestel gekregen waardoor het voor de kleinste badgasten nog leuker is in het water’, zegt Hagel.

Dauwzwemmen, zwemlessen en triatlon

Hoewel het seizoen nog maar net gestart is staan de eerste activiteiten al weer op stapel. Donderdag 14 mei vindt het dauwzwemmen plaats, een inmiddels vaste traditie tijdens Hemelvaartsdag. ‘Wie hieraan mee wil doen en tevens wil genieten van een vers bereid ontbijt kan zich nu al opgeven via de website of bij de balie.’ Verder staan uiteraard de zwemlessen en de triatlon al weer ingeroosterd. ‘Bij mooi weer gaan we ook dit jaar weer nachtzwemmen en organiseren we samen met Reestdal Outdoor de Reestdal FunRun. Maar hierover later meer’, lacht Gradus Hagel.