Zwembad Kinderen in zwembad De Hofstee ervaren met Swimstar hoe leuk zwemmen is in
 

zwembad De Hofstee in Bergambacht

zwembad

 

Kinderen in zwembad De Hofstee ervaren met Swimstar hoe leuk zwemmen is

Zwembad De Hofstee in Bergambacht
22 september 2015 – Zwembad De Hofstee heeft met succes een Swimstar activiteit in de meivakantie georganiseerd. Met Swimstar ervaren kinderen hoe leuk het is om bezig te zijn in het zwembad en worden gestimuleerd te blijven zwemmen, zodat ze ook na het behalen van het zwemdiploma veilig zijn in en om het water. Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma te blijven zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Daarom organiseerde zwembad De Hofstee in de vakanties Swimstar, een sportieve activiteit, waarmee kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens super gezond.

Swimstar programma

Het Swimstar-programma is uitstekend geschikt om kinderen op een korte, laagdrempelige en speelse manier langer aan de organisatie te binden. Tijdens de 4 lessen ontdekken kinderen, via allerlei spelletjes, hoe gaaf het is om in het water bezig te zijn. Tegelijkertijd werken kinderen aan hun veiligheid in het water. Elke les spaart het kind een sticker voor op hun diploma, zodat het uiteindelijk een echte SwimSTAR is!

Succes

De Hofstee heeft de 4 Swimstar lessen verdeeld over 2 dagen in de meivakantie, waarbij de kinderen steeds 2 lessen per dag kregen. Op de maandagmiddag begonnen de kinderen met waterpolo. Waterpoloclub BZC Bergambacht was uitgenodigd om een leuke training met veel balspelletjes te geven. Daarna heeft het badpersoneel de les voor het synchroonzwemmen verzorgd, waarbij ze aan het einde van de les een dansje op een liedje hebben geleerd. ‘Op het liedje van ‘de wielen van de bus gaan rond en rond’. Waarbij rond steeds het maken van een koprol was en de deuren open en dicht de benen wijd en sluit was en zo het liedje uit.. Ze vonden het echt leuk!”, aldus Evelien, medewerker van de Hofstee. Op maandag waren 29 kinderen aanwezig, op de donderdag werd het nog drukker, er waren 41 kinderen die mee wilden doen! “De tam tam was door het dorp gegaan dat het allemaal zo leuk was! Natuurlijk waren ook de kinderen voor 1 middag welkom”, zegt Evelien, medewerker van de Hofstee. Op donderdag hebben de kinderen eerst de survival les gehad. De zwemclub SVO uit Groot-Ammers heeft daarna een les wedstrijdzwemmen gegeven.

Reacties

Een medewerkster van het zwembad; ‘De kinderen waren heel enthousiast en dat was voor ons het belangrijkste’. Het was echt leuk en we gaan Swimstar zeker nog een keer doen!’. ‘Door deze Swimstar actie is er een goede samenwerking met de verenigingen ontstaan en kunnen we meer leuke activiteiten samen organiseren.’

Ook in de herfstvakantie van 2015

Zwembad de Hofstee gaat ook in de herfstvakantie weer Swimstar organiseren.