zwembad De Hofstee in Bergambacht

zwembad

 

KNZB neemt duwincident scheidsrechter hoog op

Zwembad De Hofstee in Begambacht
29 januari 2015 – De tuchtcommissie van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) buigt zich op korte termijn over een voorval dat zich afspeelde tijdens een waterpolowedstrijd tussen de heren van ZPS uit Stolwijk en De Vliet uit Leidschendam. Een toeschouwer duwde de scheidsrechter het water in. Het incident vond plaats op zaterdag 17 januari jongstleden in zwembad De Hofstee in Bergambacht. Na een beslissing van de scheidsrechter werd het onrustig in het bad. Op verzoek van de scheidsrechter moest een aantal bezoekers het zwembad verlaten. Op weg naar de uitgang gaf één van de toeschouwers – de vader van één van de spelers van ZPS en tevens lid van de thuispelende vereniging – de scheidsrechter een duw waardoor deze in het water viel. De wedstrijd werd daarop voortijdig stilgelegd.

Eenmansactie

Het bestuur van ZPS betreurt het incident, zo valt te lezen in een verklaring. “Deze eenmansactie is absuluut niet hoe wij ons als vereniging willen profileren. Het bestuur wil zich dan ook met klem distantiëren van dit gedrag en zal zich ook actief inzetten om dit nooit meer te laten gebeuren. Wij staan pal achter onze vrijwilligers en waterpoloscheidsrechters.” De zwemclub zegt ‘passende maatregelen’ te hebben genomen tegen de persoon in kwestie.

Veiligheid officials van groot belang

De zwembond neemt de zaak hoog op. “Voor de KNZB is de veiligheid van officials van het grootste belang. Die veiligheid is opnieuw met voeten getreden (na een eerder incident in Utrecht, red.). De KNZB gaat verenigingen vragen maatregelen te nemen om dit soort incidenten te voorkomen.”