Zwembad Feestelijke heropening Sportfondsenbad Beverwijk in
 

zwembad Sportfondsenbad Beverwijk in Beverwijk

zwembad

 

Feestelijke heropening Sportfondsenbad Beverwijk

Sportfondsenbad-Beverwijk
12 november 2014 – In het Sportfondsenbad klonk donderdag 6 november een startschot wegens de feestelijke heropening. Het zwembad heeft deze zomer een metamorfose ondergaan. Wethouder Erol had de eer het bad te heropenen. Zijn startschot was tevens het startsein van het jubileumjaar want volgend jaar bestaat het bad aan de Kuikensweg op 6 november precies 50 jaar. Komend jaar worden daarom verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd. Destijds was het Ada Kok die als eerste een duik in het zwembad nam, donderdag gaven zes jonge talenten uit de wedstrijdploeg van KZC ‘acte de presence’.

Zwembad heeft een hele nieuwe uitstraling

“Het zwembad heeft nu een hele nieuwe uitstraling”, merken veel vaste bezoekers op. Dit is al te zien in de nieuwe entree, die met het strakke ontwerp echt van deze tijd is. Niet alleen is er gewerkt aan de uitstraling maar ook is op meerdere plaatsen het tegelwerk hersteld. Ook de omkleedcabines zijn vernieuwd en de garderobe is voorzien van een nieuwe verfje en er staan nu nieuwe lockers. Tevens is er een nieuwe luchtbehandelings-installatie aangebracht, die zorgt voor een prettig klimaat, voor zowel zwemmers als bezoekers.

Badrand is gelijk gemaakt aan waterniveau

De meest ingrijpende verandering is de aanpassing van de bekende badrand. Als één van de weinige zwembaden, was er nog een hoge opstaande rand. Karakteristiek voor dit bad, maar niet meer van deze tijd. De rand werkte o.a. beperkend bij het ‘in en uit het water gaan’. Nu is de badrand gelijk aan het waterniveau. Dit is vooral voor de oudere bezoekers een verbetering omdat het bad nu toegankelijker is.

Kosten renovatie zijn 1,3 miljoen

De renovatie, kosten 1,3 miljoen en geheel uit eigen zak gefinancierd, is gerealiseerd in zes weken. Een complex project, want diverse werkzaamheden moesten gelijktijdig uitgevoerd worden. Het zwembad trekt nog altijd veel bezoekers, zowel om te recreëren als om wedstrijdsport te beoefenen. Erol noemt dat een bijzondere eigenschap van het Sportfondsenbad. Hij bekende donderdag dat hij zelf geen zwemdiploma heeft en liever vaste grond onder zijn voeten heeft.