Zwembad Zwembad ’t Timpke in Borculo is voorlopig gered in
 

zwembad Het Timpke in Borculo

zwembad

 

Zwembad ’t Timpke in Borculo is voorlopig gered

Zwembad Het Timpke in Borculo
18 december 2014 – Sportaccommodatie ’t Timpke in Borculo is voorlopig uit de zorgen, dankzij een financiële noodmaatregel. Het bestuur van de Borculose sportaccommodatie ’t Timpke luidde eerder dit jaar de noodklok, omdat het zwembad, de sporthal en de squashbanen kopje onder dreigden te gaan. Door de bezuinigingen van de gemeente Berkelland is de financiële positie van ’t Timpke zorgwekkend. Het jaar 2013 werd afgesloten met een tekort van bijna 20.000 euro, dit jaar wordt een tekort van 40.000 euro verwacht.

Hypotheek

Dit komt onder meer door dalende bezoekersaantallen, lagere huuropbrengsten, lagere horecaopbrengsten en stijgende personeelskosten door het wegvallen van de Melkertbaansubsidie. Maar in overleg met de gemeente Berkelland is een voorlopige oplossing gevonden. De looptijd van de hypotheek van ’t Timpke wordt met drie jaar verlengd, waardoor er een jaarlijks 55.000 euro minder aan aflossing betaald hoeft te worden.

Stap in goede richting

Voorzitter Herman Kruijt in een reactie: „Op korte termijn zijn onze liquiditeitsproblemen hierdoor opgelost. Het is een eerste stap in de goede richting, maar op de lange termijn moeten er ook andere dingen gebeuren. Volgend jaar moeten we met de gemeente om de tafel over een nieuw contract voor de periode 2016-2021. We hopen daarbij op een ruimhartiger bijdrage.” ’t Timpke wees er al eerder op dat het veel minder subsidie krijgt dan andere zwembaden in de gemeente Berkelland.