Zwembad Met 13 graden eerste duik in warm Wolfslaar in
 

zwembad Wolfslaar in Breda

zwembad

 

Met 13 graden eerste duik in warm Wolfslaar

Buitenbad De Wolfslaar in Breda
1 mei 2015 – Het weer is niet echt aangenaam, maar dat maakte de hardcore zwemmers bij Zwembad Wolfslaar deze morgen helemaal niks uit. Om 06.30 uur stonden de eerste zwemmers al voor de poort van het te wachten. Klaar voor de eerste duik van het seizoen. Koud? Helemaal niet hoor, vertelt locatiemanager Tim Verbraak. “Het water is 21 graden. Daar zijn we ook wel heel trots op. Hoe we dat voor elkaar hebben gekregen? Door twee nieuwe kachels die we sinds afgelopen jaar hebben op tijd te gaan stoken. Twee weken geleden zijn we daarmee begonnen.” Daarnaast hielp het weer mee. “Het was wel koud ‘s nachts, maar niet zo koud als afgelopen jaar.”

Eerste bezoekers in badjas

De eerste bezoekers, gekleed in badjas, werden ontvangen met koffie, thee en iets lekkers. “Het is vaak toch een weerzien van oude bekenden op zo’n eerste dag”, aldus Verbraak. Hij verwelkomde tot het begin van de middag zo’n 100 zwemmers. “Ik denk dat we vandaag zo’n driehonderd bezoekers ontvangen.” Of het een goed zwemjaar wordt, kan Verbraak niet zeggen. “Dat hangt heel erg af van het weer. Als het aangenaam is de komende weken, dan helpt dat bij de verkoop van abonnementen.” Die zijn, geeft Verbraak aan, tot half mei voor de helft van de prijs verkrijgbaar.

Nieuwe glijbaan

Het zwembad opende afgelopen jaar een nieuwe glijbaan. Voor dit jaar staan er geen grote nieuwe attracties op de rol. “We investeren in activiteiten, daarvoor hebben we bezoekers ook gevraagd mee te denken. Zo kunnen bezoekers plantenbakken adopteren en daar zelf bloemen planten.” Het zwembad is tot 30 augustus open. “Of langer, als het heel mooi weer is.”