Zwemles kinderen zwembad Fitland XL De Geus Langedijk in Broek op Langedijk
 

zwembad Fitland XL De Geus Langedijk in Broek op Langedijk

zwembad

 

Zwemles kinderen

Bedenk u dat zwemmen een zeer gezonde activiteit is. Uw kind is namelijk één keer per week zeer intensief aan het bewegen en versterkt daardoor de ademhaling en de bloedsomloop. Ook komt uw kind op jeugdige leeftijd in contact met anderen. Indien uw kind op een prettige manier kennis maakt met water, leert het wat je in het water allemaal wel en niet kunt doen. Kortom, zwemles draagt op meerdere manieren bij aan het welzijn van uw kind.

Lesdagen

Uw kind zwemt eenmaal per week 60 minuten voor het zwem ABC of 30 minuten voorbereidend leszwemmen. Tijdens de cursus kan het zijn dat uw kind het verzoek krijgt een of meerdere keren op een ander lesuur te komen. Dit kan zijn in verband met de gemaakte vorderingen of vanwege organisatorische redenen. We hopen op uw begrip.

Kijkdagen

Eens per twee maanden kunt u na 30 minuten de zwemzaal betreden. De instructeur geeft dan zwemles en u kunt naar uw kind kijken. Verwacht echter niet teveel van uw kind tijdens deze kijkdagen. De kinderen zijn door het publiek meestal zichzelf niet, sloven zich extra uit en u krijgt wellicht een verkeerd beeld van de vorderingen van uw kind. Toon
echter bewondering voor de gemaakte vorderingen. Door uw enthousiasme te tonen stimuleert u uw kind. Wij verzoeken de ouders 5 minuten voor het einde van de les het zwembad weer te verlaten. De zwemkleedkamer en de zwemzaal mogen door bezoekers in geen geval met schoeisel worden betreden in verband met infectiegevaar.

Wachten op uw kind

U kunt, wanneer uw kind zwemt, wachten in ons Fitcafé bij de ingang. U ben niet verplicht een consumptie te gebruiken, de mogelijkheid is er echter wel. Wanneer broertjes of zusjes meekomen hebben wij voor hun verschillende spelletjes en kleurpotloden beschikbaar. We willen u er op wijzen dat het niet is toegestaan dat de kinderen gaan rondlopen of rennen. Dit in verband met overlast voor onze andere gasten.

Fase 1

In de eerste fase worden de kinderen watervrij gemaakt door middel van spelvormen. Het drijven op buik en rug wordt aangeleerd, evenals het springen in het water en onderwater gaan. Als de kinderen het drijven beheersen wordt er een begin gemaakt met het aanleren van de beenslag op de rug. De kinderen dragen hierbij drijfmiddelen (zwembandjes en een
kurk). Deze fase wordt afgerond met een (gratis) certificaat.

Fase 2

In deze fase wordt de combinatie van de schoolslag aangeleerd en leren we het drijven zonder drijfmiddelen. Tijdens de lessen wordt het zwemmen met drijfmiddelen afgebouwd en de borst en rugcrawl aangeleerd. Deze fase wordt afgerond met een (gratis) certificaat.

Fase 3

In deze fase werken wij aan het verfijnen van de zwemslagen en de conditie. Zodra uw kind alle zwemslagen en vaardigheden beheerst, hij/zij niet meer angstig is en onderwater kan zwemmen krijgt hij/zij een uitnodiging voor het diepe bad. Tijdens het oefenen daar wordt er gekeken of uw kind op mag voor het diplomazwemmen A. Deze fase wordt afgesloten met het A diploma.

Andere kanalen met algemene informatie over zwemlessen: