zwembad Aquacentrum Den Helder in Den Helder

zwembad

 

Twee nieuwe beelden bij ingang

aquacentrum den helder
1 december 2014 – Bij de entree van het Aquacentrum/zwembad Het Heersdiep zijn vorige week twee objecten geplaatst. Het gaat om een herinneringsmonument aan het oude zwembad De Schots en een beeldhouwwerk van Jan Dokter. Zondag 30 november en donderdag 4 december worden de kunstwerken officieel onthuld. Een aantal (klein-)kinderen van zwembadpersoneel onthult op zondag 30 november om 10.00 uur het herinneringsmonument. Stadsdichter Jack Beneker draagt het gedicht, dat hij schreef bij dit object en dat in steen is vereeuwigd, voor. Ook Sinterklaas en zijn Pieten hebben tijd gevonden om bij dit feestelijke momentje aanwezig te zijn.

Onthulling beeldhouwwerk van Jan Dokter

Het beeldhouwwerk “Ontworsteling aan het water” van Jan Dokter (1944-2002) uit 1972 wordt op donderdag 4 december onthuld. Dit beeld stond oorspronkelijk bij winkelcentrum De Schooten. Mevrouw Leidy Leenaars (68) een vaste bezoekster van het zwembad, verricht om 09.30 uur de onthulling.

Senioren

Stichting Aquacentrum Den Helder heeft, in samenwerking met stichting Vrijwaard, plannen ontwikkeld om meer senioren enthousiast te maken om een baantje te trekken in zwembad Het Heersdiep. Mevrouw Leenaars is, als trouwe zwemster, bereid gevonden om als ambassadeur voor het zwembad op te treden. Dit doet zij tijdens informatiebijeenkomsten die gehouden worden voor deze doelgroep. Voor meer informatie over deze bijeenkomsten kunt u contact opnemen met de receptioniste van het zwembad via telefoonnummer 0223-628244.