zwembad Dorper Esch in Denekamp

zwembad

 

Nieuw plan voor Zwembad Dorper Esch Denekamp

Zwembad Dorper Esch
18 december 2014 – Het college van B en W van Dinkelland neemt maximaal acht maanden de tijd om nieuw plan te maken voor De Dorper Esch. Uiterlijk in september volgend jaar moet er definitief duidelijkheid komen over de toekomst van het zwembad in Denekamp.

College

Dat is de opdracht die het college zichzelf heeft gegeven na de afronding van het brede ambtelijk onderzoek naar de exploitatiemogelijkheden van maatschappelijke voorzieningen in het dorp. Het sportcentrum Dorper Esch met zwembad en sporthal alsmede het kulturhus en de basisscholen De Veldkamp en De Zevenster maken daar deel van uit.

​Prioriteit

Maar de hoogste prioriteit heeft het zwembad. De verantwoordelijke wethouders Loes Stokkelaar-Fila en Alfons Steggink lieten daar dinsdagmiddag na het wekelijke collegeberaad geen misverstand over bestaan. „Eerst het zwembad, voor de overige voorzieningen hebben we wat meer ruimte in de tijd gezien. De deadline van september is heel ambitieus, dat realiseren we ons. We zullen er hard aan moeten trekken maar dat moeten we hoe dan ook redden.” De sporthal in De Dorper Esch wordt los gekoppeld van het zwembad. Bekeken wordt of er qua gebruik van de sporthal verbindingen kunnen worden gelegd met het kulturhus en de scholen.

Onduidelijk wat er met het zwembad gebeurt

Wat er precies gaat gebeuren met het zwembad – nieuwbouw of renovatie – staat nog niet vast. Ook is nog niet helder welke zwemfaciliteiten er precies voor Denekamp c.q. Dinkelland blijven behouden. Eén ding staat wel als een paal boven water: Denekamp houdt een zwembad. „Dat hebben we gezegd en dat maken we ook waar”, aldus Stokkelaar en Steggink. Uitgangspunt daarbij blijft dat het zwembad in de nieuwe vorm de gemeente niet meer mag kosten dan de door de raad eerder vastgestelde 650.000 euro. „Een keihard gegeven waar we niet omheen kunnen”, zegt wethouder van financiën Steggink. Nu nog betaalt de gemeente 1,2 miljoen euro op jaarbasis voor De Dorper Esch. „Dat is wel 25.000 euro per week”, benadrukt hij. Het college vindt dat teveel en wil daarom fors bezuinigen.

Uitspraak op 27 januari 2015

De gemeenteraad spreekt zich op 27 januari uit over de aanbevelingen van de werkgroep die het college nu heeft overgenomen. In samenspraak met de gebruikers van het zwembad en het personeel gaat de gemeente dan een zogeheten uitvoeringsplan opstellen.