zwembad Rozengaarde in Doetinchem

zwembad

 

Doetinchemse buurt woedend op gemeente over IKC

Zwembad Rozengaarde in Doetinchem
15 januari 2015 – Buurtbewoners van zwembad Rozengaarde waar de school Integraal Kind Centrum (IKC) is gepland, zijn woedend op de gemeente Doetinchem. Ze voelen zich niet gehoord. In een brief schrijven deze buren, verenigd in Klankbordgroep IKC, aan de Doetinchemse gemeenteraad ‘verbijsterd’ te zijn over het optreden van CDA-wethouder Peter Drenth tijdens de de informatiebijeenkomst over het IKC op 10 december 2014 in zalencentrum De Kruisberg. Daar presenteerde de Klankbordgroep een alternatieve locatie voor het IKC op sportpark De Bezelhorst. Drenth zei tijdens die bijeenkomst in kleine kring dat deze locatie al was vergeven aan wielervereniging De Zwaluwen.

Krant

Dat was de volgende dag te lezen in De Gelderlander, zoals nu blijkt tot woede van de Klankbordgroep: ‘In diverse gesprekken met de wethouder is hier nooit iets over gezegd. Sterker, voor de presentatie kregen wij zelfs medewerking van de gemeente bij het maken van de tekening voor de locatie op de sportvelden’.

‘Raad beslist’

“Als gemeente wilden we juist dat de locaties van de Klankbordgroep op dezelfde manier getekend waren als de locaties van het college”, zegt wethouder Drenth. “Uiteindelijk beslist de raad of de wielervereniging of het IKC naar de Bezelhorst gaat.”