Zwembad Misverstanden rond zwembad Overboord Dronten in
 

zwembad Overboord in Dronten

zwembad

 

Misverstanden rond zwembad Overboord Dronten

Zwembad-Overboord-in-Dronten1
15 mei 2015 – Zwembad Overboord is in de zomervakantie (week 28 tot en met 33) vier weken geopend en slechts twee weken dicht. Veel mensen denken onterecht dat het zwembad de hele zomervakantie gesloten is. Locatiemanager Cecile de Winter van Overboord spreekt van “een hardnekkig misverstand”. Zij tast in het duister waar dat vandaan komt. Alleen in week 30 en 31 is Overboord gesloten voor het jaarlijkse onderhoud. In week 28, 29, 32 en 33 is het binnenzwembad van Dronten geopend.

Weken 30 en 31 = groot onderhoud

In de weken 30 en 31 wordt het jaarlijks onderhoud gedaan. Dat zijn, zo geeft De Winter aan, wettelijk verplichte werkzaamheden die onmogelijk tijdens openingsweken gedaan kunnen worden. De Winter: “Wij begrijpen ook niet waar het misverstand vandaan komt. Het zwembad is nooit de hele zomervakantie gesloten geweest. De gemeentelijke bijdrage is erop gericht dat het zwembad op twee weken na gewoon open blijft. Optisport zorgt er in deze vier weken zelfs voor dat op de reguliere openingsdagen het zwembad langer geopend is, tot 15.00 uur, en er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen zoals spelletjes en springkussens.”

Hardnekkig misverstand

In de commissievergadering van de gemeenteraad afgelopen week stelden twee politieke partijen vragen over de sluiting van het zwembad. Ook die gingen uit van een sluiting voor langere tijd. “Hieruit blijkt wel hoe hardnekkig het misverstand is. Het is jammer want al jaren proberen we de zomeropenstelling juist extra te promoten”, aldus De Winter. Naast de extra openingsuren en de activiteiten biedt Overboord tegen een gereduceerd tarief een vakantieabonnement aan en zijn er vaak diverse kortingsacties.