Zwembad PvdA Eindhoven wil hitte-actie buitenbad Tongelreep in
 

zwembad De Tongelreep in Eindhoven

zwembad

 

PvdA Eindhoven wil hitte-actie buitenbad Tongelreep

Zwembad de Tongelreep in Eindhoven
2 juli 2015 – De PvdA Eindhoven wil dat er tijdens de hittegolf tijdelijk aparte, goedkope kaartjes worden verkocht voor het buitenbad van de Tongelreep. Wethouder Bianca van Kaathoven reageert in eerste instantie afwijzend. De PvdA heeft nochthans nog steeds de hoop dat de wethouder zich bedenkt en de komende dagen alsnog tot een kortingsactie besluit.

‘Sympathiek gebaar van de gemeente’

Wie een los kaartje voor de Tongelreep koopt, betaalt nu 11 euro: het idee is dat hij daarmee zowel van het golfslagbad binnen als van het buitenbad profiteert. Behoorlijk aan de prijs, vindt de PvdA. “Het wordt zaterdag bijna 40 graden, extreem warm. We zouden het sympathiek vinden als de gemeente als geste het buitenbad voor een grote groep betaalbaar maakt”, zegt Ellen Schoumacher van de PvdA.

‘Geen politieagentje spelen’

Wethouder Bianca van Kaathoven (sport, SP) reageerde dinsdag in eerste instantie afwijzend. Ze wees erop dat het zwembad nu eenmaal zo gemaakt is dat men direct van het buiten- naar het binnenbad kan lopen. “Als je aparte kaartjes verkoopt, dan moet er iemand daar gaan staan die de hele tijd politieagentje speelt. Dat werkt niet.” De andere partijen reageerden tijdens de commissievergadering maatschappelijke ontwikkeling in het geheel niet op wat zij zagen als een ‘losse flodder’ van de PvdA-fractie. De vergadering was immers gewijd aan de kadernota, met het zwembad had die nota niks uit te staan. Schoumacher erkende dit ook: “Tja, ik dacht, ik fiets hem er in.”

Polsbandjes

Maar helemaal een losse flodder is het niet van de PvdA. Want al in augustus 2013, toen Nederland ook zuchtte onder een hittegolf, stelde raadslid Staf Depla van de PvdA aan het college voor om aan de Willem Elschotlaan een tijdelijke aparte ingang te maken waar bezoekers voor een gereduceerd tarief (4 of 5 euro) enkel toegang tot het buitenbad zouden krijgen. Met polsbandjes zou het verschil tussen de diverse badgasten makkelijk controleerbaar gemaakt kunnen worden. Het college antwoordde destijds dat het deze suggestie nader zou onderzoeken, maar dat dit tijd zou vergen. Daarna heeft de PvdA niets meer hierover vernomen, aldus Depla.