Zwembad Voortbestaan van zwembad De Tongelreep in Eindhoven is ongewis in
 

zwembad De Tongelreep in Eindhoven

zwembad

 

Voortbestaan van zwembad De Tongelreep in Eindhoven is ongewis

De gemeente Eindhoven houdt rekening met mogelijke sluiting van het golfslagbad van De Tongelreep. Dat blijkt uit een onderzoek naar de toekomst van het zwembad, dat deze week bekend werd gemaakt.

Verkoop mogelijk

Ook verkoop van het golfslagbad wordt niet uitgesloten. Naast afstoten of sluiten, is investeren en ombouwen tot bad voor een breder publiek een optie.
Dat er iets moet gebeuren, lijkt duidelijk. De Tongelreep zit in problemen: de bezoekersaantallen lopen terug, de gemeente moet bezuinigen en dit jaar moet de beurs worden getrokken voor 4,5 miljoen euro aan achterstallig onderhoud en investeringen in ict.

Afnemende bezoekersaantallen

Maar als het bijna 30-jarige bad het broodnodige onderhoud heeft gehad, is er nog steeds geen oplossing voor de sinds 2007 afnemende bezoekersaantallen. In 2006 kwamen er nog bijna 533.000 zwemmers, vorig jaar waren dat er nog geen 380.000.

Verantwoordelijk wethouder

Verantwoordelijk wethouder Joost Helms wil dat het onderwerp wordt besproken bij het vormen van de nieuwe coalitie in Eindhoven, na de gemeenteraadsverkiezingen.