zwembad De Tongelreep in Eindhoven

zwembad

 

Zwemmen in Eindhoven: toch nog naar Tongelreep of zijn er alternatieven?

Per 1 augustus zijn de tarieven van zwembad De Tongelreep verhoogd. Een dagje Turbotol en Suisbuis kost nu 11 euro. Tijd om eens te inventariseren. Gaan wij Eindhovenaren nog wel zwemmen in de Tongelreep? Of kiezen we liever een goedkoper zwembad? Of gaan we juist voor wat euro’s meer naar een zwemparadijs op een bungalowpark?

Heftige reacties op Social media

Op Facebook wordt heftig gereageerd op de tariefsverhoging van De Tongelreep. “Schandalig” en “dit is de definitieve doodslag” wordt gezegd. En spontaan komen er alternatieven voor de Tongelreep bovendrijven (met excuses voor de slechte woordgrap). Zo wordt De Wedert in Valkenswaard genoemd, onder meer door de burgemeester van V-Town. Verder verhuist de zwemmer naar het Ottenbad, de IJzeren Man en het E3 Strand.

Vergelijkend wateronderzoek

Eindhoven Dichtbij gaat de zwembaden in de regio Eindhoven eens onder de loep nemen. Waar kun je voor welk bedrag binnen en buiten zwemmen? En krijg je dan een glijbaan en duikplank? Is het zwemparadijs bij de Kempervennen nog steeds zoveel duurder dan de Tongelreep? Heeft Veldhoven eigenlijk een zwembad?