Zwembad Medisch zwemmen in zwembad Enkhuizerzand in
 

zwembad Enkhuizerzand in Enkhuizen

zwembad

 

Medisch zwemmen in zwembad Enkhuizerzand

Zwembad Enkhuizerzand
10 december 2014 – Sinds enige tijd kun je bij Recreatiebad Enkhuizerzand in Enkhuizen medisch zwemmen onder begeleiding van speciaal daartoe opgeleide en bevoegde instructeurs. Deze lessen zijn bedoeld voor mensen die graag willen sporten, maar dit door een lichamelijke beperking op “het droge” niet kunnen doen, of anderszins problemen hebben met hun gezondheid. Hierbij kan worden gedacht aan motorische, neurologische, respiratoire of reumatische problemen. Ook mensen met diabetes of overgewicht zijn hier prima op hun plaats.

Eigen niveau

Het oefenschema is aangepast aan de conditie en het persoonlijk vermogen van de deelnemers. Iedere deelnemer is in staat om op eigen niveau de oefeningen uit te voeren. Ook voor revalidatie na een operatie is deelname aan het medisch zwemmen heel geschikt. Het warme water van het recreatiebad van 31 graden werkt zeker bij aan een spoedig herstel en een gevoel van algemeen welbevinden.

Positief effect

Het is niet noodzakelijk om te kunnen zwemmen. Ook als je eigenlijk niet van zwemmen houdt, is het zeker aan te raden het positieve effect van het warme water te ontdekken.Het warme water, de weerstand en de opwaartse druk hebben heel veel effect op het lichaam waardoor het heerlijk vertoeven is en je pijn minder aanvoelt.

Activiteiten

Ook zonder lichamelijke beperkingen kun je terecht bij Recreatiebad Enkhuizerzand voor allerlei activiteiten die aangeboden worden in de leeftijd tussen o – …. jaar. Zwemmen is een goede investering voor een gezond en strak lichaam! Voor 5-jarigen heeft Recreatiebad Enkhuizerzand een zeer korte wachtlijst om te starten met de particuliere zwemles.