Zwembad Geldrop-Mierlo: geen geld meer naar De Smelen in
 

zwembad Laco zwembad Geldrop in Geldrop

zwembad

 

Geldrop-Mierlo: geen geld meer naar De Smelen

Laco zwembad Geldrop De Smelen
1 maart 2015 – Het gemeentebestuur van Geldrop-Mierlo wil stoppen met de financiële steun aan zwembad De Smelen. Exploitant Laco Geldrop BV krijgt nu nog jaarlijks twee ton voor ‘behoud van de maatschappelijke functie van het zwembad’. Deze overeenkomst wil het college van burgemeester en wethouders per 31 augustus 2016 beëindigen. Wat de gevolgen zijn voor zwembad De Smelen is nog onduidelijk.

Smelen dicht

Steenbakkers geeft toe dat stoppen met de overeenkomst zou kunnen betekenen dat de Smelen dichtgaat. “Wij gaan het zwembad niet sluiten, het is aan Laco om daar een besluit over te nemen”, aldus Steenbakkers. Eind maart praat de gemeenteraad over de toekomst van De Smelen. Het college stelt voor de overeenkomst te beëindigen, de raad kan een ander besluit nemen. Een aantal jaren geleden gebeurde dat na protesten van gebruikers van De Smelen overigens ook al.

Schoolzwemmen

Laco nam in 1988 het gemeentelijke zwembad over. Toen is afgesproken dat de gemeente jaarlijks bij zou dragen aan het schoolzwemmen en verenigingen die van het zwembad gebruikmaken. De subsidie voor de verenigingen als Thalassa en De Doorzetters blijft ook na 31 augustus 2016 bestaan, benadrukt wethouder Ton Steenbakkers. “We stoppen wel met het schoolzwemmen, maar gaan een constructie bedenken voor kinderen die hun diploma A nog niet hebben”, aldus Steenbakkers.