zwembad Omnium in Goes

zwembad

 

Steun Omnium om kaartjes betaalbaar te houden

Zwembad Omnium in Goes
6 juni 2015 – De gemeente Goes wil extra geld uittrekken om de problemen bij het Omnium op te lossen. Het complex met daarin een zwembad, een tropische tuin en sportopleiding CIOS kampt met tegenvallende bezoekersaantallen en heeft daarom extra geld nodig. De gemeente wil nu 150.000 euro per jaar subsidie geven en garant staan voor een lening van 750.000 euro. Doel is om meer bezoekers naar het Omnium te trekken en de kaartjes betaalbaar te houden voor Goesenaren en toeristen.

Verlies

Het Omnium leed in 2014 ruim een half miljoen verlies en moet geld lenen om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen. Goes is de enige aandeelhouder en daarom heeft de directie van het Omnium gemeente om steun gevraagd.

In de markt zetten

De subsidie van 150.000 euro is nodig om het zwembad en de tropische tuin beter in de markt te zetten bij toeristen en om een aantal aanpassingen binnen het gebouw uit te kunnen voeren.

Tarieven

Verantwoordelijk wethouder Jo-Annes de Bat benadrukte dat de tarieven van de kaartjes voor het zwembad niet omhoog zullen gaan als gevolg van de financële problemen. “Dat is een belangrijke redenen om nu financieel bij te springen”, zei hij donderdag tijdens een raadsvergadering.

De gemeenteraad van Goes neemt op 18 juni een besluit over steun aan het Omnium.