zwembad De Lubert in Groesbeek

zwembad

 

Sluiten zwembad Groesbeek ‘schandelijk’, aldus CDA

Zwembad de Lubert in Groesbeek
20 maart 2015 – Het Groesbeekse zwembad De Lubert is een basisvoorziening die door de gemeente koste wat kost in stand gehouden moet worden. Afstoten of sluiting van het bad zou schandelijk zijn. Dat stelde CDA-raadslid Jan Poelen in het eerste nieuwscafé dat De Gelderlander hield in cultureel centrum De Mallemolen in Groesbeek.

Kapitale vergissing

De toekomst van De Lubert staat op het spel nu een overdracht aan zorgkoepel GGZ is afgeketst. Privatiseren van het zwembad is volgens Poelen de dood in de pot. “Het bad afstoten zou een kapitale vergissing zijn, dat blijkt wel uit ervaringen elders met baden die geprivatiseerd zijn. Groesbeek is best in staat om het complex in stand te houden”, zei Poelen vrijdag.

Probleem

D66-raadslid Evert Ruiter ziet dat anders. “Het bad is een levensgroot probleem voor de gemeente. Er moet nu al voor minstens 6 ton aan onderhoud uitgegeven worden.” Volgens Ruiter zijn er genoeg zwemvoorzieningen in de regio waar inwoners van de gemeente Groesbeek terecht kunnen. De toekomst van De Lubert komt binnenkort aan de orde in de gemeenteraad.