zwembad Helperbad in Groningen

zwembad

 

Het Helperbad bestaat negentig jaar

Zwembad Helperbad in Groningen
Het Helperzwembad viert het negentig jarig bestaan op zaterdag 5 september met een gezellige open dag. Deze dag wordt gevierd met gratis recreatief zwemmen, een spetterende zeemeerminshow om 11.00 uur, technische rondleidingen en zwemclinics begeleid door de zwemverenigingen.

Programma

De Open Dag begint met gratis zwemmen in het 90-jarige bad van 9.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 10.00 uur kunnen bezoekers de informatiemarkt bezoeken waar de zwemverenigingen staan met informatie over het nieuwe zwemseizoen. Om 11.00 uur is er een officieel moment, waarna de synchroonzwemsters van zwemvereniging Trivia een spetterende zeemeerminshow laten zien.

Zwemclinics

Om 11.45 uur of om 12.30 uur verzorgt de technische dienst een rondleiding door de catacomben van het oude bad. Om 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur starten gratis zwemclinics gegeven door zwemvereniging Trivia en de Groningse Reddings Brigade.

Jubileumboekje

De geschiedenis van het Helperzwembad is samengevat in het jubileumboekje 90 jaar zwemmen in het Helperzwembad. Dit boekje is te verkrijgen bij de kassa van het zwembad en enkele boekhandels.