zwembad De Wilder in Haaksbergen

zwembad

 

Optisport mag Zwembad de Wilder overnemen

Zwembad+deWilder

Overnamekandidaat Optisport uit Gorinchem mag Zwembad de Wilder overnemen. Dat heeft het college van B en W besloten. Voor de overname waren drie kandidaten in de race: Optisport, Stichting De Wilder en de gemeente Wierden. Optisport beheert meerdere zwembadcomplexen in het land. Ramon Ockhuizen, operationeel manager bij Optisport reageert blij op het nieuws.

Optisport beste kandidaat

De naam van de gemeente Wierden als overnamekandidaat is nieuw. Volgens wethouder Ellen Prent hebben er gesprekken plaatsgevonden, maar moet er te veel gebeuren aan het zwembad waardoor de kosten te hoog zijn. “We hebben de voorstellen van de drie kandidaten opnieuw in overweging genomen. Daarbij kwam Optisport als beste uit de bus”, aldus Prent. “Optisport heeft in een aanvullend gesprek veel dingen voor ons verduidelijkt en gaf antwoorden op de vragen die wij nog hadden. Het is duidelijk een beter aanbod”, zegt Prent. “Door het opnieuw bekijken van de overnamekandidaten is er naar mijn mening geen vertraging opgelopen. Het heeft een beter beeld gegeven van de hele situatie.”

Huurachterstand

In november 2013 werd door de gemeenteraad besloten dat het vorig college in onderhandeling kon gaan met Optisport. Het nieuwe college besloot echter om de overnamekandidaten opnieuw onder de loep te nemen. Het zwembad kost de gemeente jaarlijks veel geld, onder andere omdat de stichting de huur niet kan betalen. In 2013 werd daarom uitstel van betaling aangevraagd. Het college wilde Stichting De Wilder alsnog een kans geven om hun plannen te presenteren. “We hebben verschillende gesprekken met de stichting gevoerd om te kijken wat er mogelijk was. Wij vonden dat dit recht deed aan de maatschappelijke betrokkenheid van de stichting”, zegt Prent. Optisport heeft geen probleem met het langer duren van de gesprekken. “Dat staat inherent aan de verkiezingen. Ik kan me voorstellen dat een nieuw college eerst de stand van zaken wil bekijken”, aldus Ockhuizen.

Overeenkomst in februari

De gemeente heeft de komende jaren 317.00 euro gereserveerd voor het zwembad. Optisport gaat voor dit bedrag het bad exploiteren en wordt eigenaar van het gebouw. Optisport wil verder met het huidige personeel. Ook blijven dezelfde openingstijden gelden. “In eerste instantie blijft alles hetzelfde”, laat Ockhuizen weten. In december wordt dit besluit besproken in de raad. Ockhuizen heeft er vertrouwen in dat de gemeenteraad positief beslist. “Het is moeilijk in te schatten wat de raad uiteindelijk zegt, maar we kunnen de punten die wij belangrijk vinden onderbouwen.” Als alles volgens plan verloopt wordt de overeenkomst op 1 februari ondertekend.