zwembad De Waterhoorn in Hoorn

zwembad

 

Zwembad De Waterhoorn behaalt keurmerk

Namens zwembad De Waterhoorn heeft wethouder Ben Tap op 3 november 2014 het Keurmerk Veilig en Schoon mogen ontvangen. Het certificaat is uitgereikt door Mariska Hol van Zwembadkeur.
keurmerk
Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen. De betrouwbaarheid van dit keurmerk is gewaardeerd op 9,4 door ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten van de overheid. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Keurmerk betekent een kwaliteitsslag

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van De Waterhoorn aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Initiatief van RECRON

Het Keurmerk is een initiatief van RECRON, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, Vereniging Sport en Gemeenten en de WVBZ, de voormalige Werkgeversvereniging voor Bad- en Zweminrichtingen. Op dit moment zijn ruim 200 zwembaden in het bezit van het Keurmerk Veilig & Schoon.