zwembad Octopus in Leusden

zwembad

 

Zwembad Octopus blijft open

Zwembad Octopus in Leusden
1 mei 2015 – Hoewel een geraadpleegd adviesbureau de gemeente adviseert het huidige zwembad te slopen en een nieuw bad te bouwen, neemt de gemeenteraad volgende maand een ander besluit. Octopus wordt gerenoveerd en kan dan in ieder geval tot 2030 behouden blijven. Alle andere mogelijkheden die de adviseurs in een rapport gesuggereerd hadden zijn van tafel. Ook met een gerenoveerde Octopus blijft Leusden een voorziening houden die een grote aantrekkingskracht heeft op bezoekers uit omliggende gemeenten.

Renovatie is nodig

Renovatie van het Leusdense zwembad is dringend nodig. De technische installatie voldoet op dit moment niet aan de eisen die een nieuwe wet met betrekking tot hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden stelt. ,, Het grootste gedeelte van de renovatie gebeurt dan ook onder de grond”, aldus André Timmerman van het bureau dat de gemeente adviseert. Behalve de waterzuiveringsinstallatie zal ook de beweegbare bodem in het doelgroepen bad aangepakt moeten worden. De huidige waterglijbaantoren zal vervangen moeten worden. Op tal van punten voldoet de populaire attractie niet meer aan de eisen van deze tijd.

Volgend jaar wellicht 10 weken dicht

Met de hele renovatie is een bedrag van bijna € 800.000,- gemoeid. Als het aan het College van B en W ligt wordt er een onderzoek gedaan naar ‘duurzaamheidsmogelijkheden’ voor het te renoveren bad. Pieter Lensselink (VVD) vindt het jammer dat er niet aan de inwoners van Leusden is gevraagd waar hun voorkeur naar uitgaat en wat hun wensen zijn. Hij zei zich voor te kunnen stellen dat er behoefte is aan een zogenaamd ‘spraypark’ in de open ruimte naast het zwembad. In de open lucht kunnen dan fonteinen, sproeiers en andere attracties staan die uitnodigen om met water te spelen. ,,Een aardig idee. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet méér bezoekers trekt, misschien wel blijere bezoekers oplevert” aldus wethouder Dragt.
Als de gemeenteraad haar goedkeuring hecht aan de plannen zal het zwembad volgend jaar naar verwachting tien weken worden gesloten voor het publiek.