zwembad Veenweidebad in Mijdrecht

zwembad

 

Onder ideale omstandigheden kano-ervaring opdoen!

Kano in Veenweidebad
Kanovereniging De Ronde Venen biedt de mogelijkheid om in de donkere maanden met een kano het water op te gaan. Niet om een tocht te varen, maar wel om onder ideale omstandigheden kano-ervaring op te doen in het warme water van het Veenweidebad. De kanocursus is geschikt voor iedereen die goed kan zwemmen. Zowel beginners als mensen die wel vaker in een kano hebben gezeten kunnen zich opgeven.

Op welke wijze beste in- en uitstappen

KVDRV leert de beginners onder meer op welke wijze ze het beste kunnen in- en uitstappen, wat de juiste zithouding is en wat een efficiënte peddelslag. Naast de bootgewenning is er voor de meer ervaren deelnemers ruimte om onder begeleiding technieken voor gevorderden te oefenen, zoals steunslagen en het eskimoteren (zonder hulp van anderen weer bovenkomen als je bent omgeslagen).

Trainingen ook voor niet-leden

De training staat ook open voor niet-leden. Belangstellenden van buiten de club kunnen zich aanmelden. De kanosport kent veel mogelijkheden en wordt vooral in tijdens de ‘zomertijd’ uitgeoefend. De sport is prima te combineren met andere sporten. Vanaf jeugd van acht jaar, maar ook senioren zijn welkom. Voor degene die meer van de spanning houdt is het kanopolo. Dit is een zeer dynamische en aansprekende sport. Het spel is een sportieve en intensieve uitdaging. Ook hier kan de zwembadtraining de eerste aanzet zijn. Voor de deelnemers die de smaak te pakken hebben gekregen, is er in het voorjaar de mogelijkheid om op de wateren in en rond Vinkeveen nog meer ervaring op te doen. Deze activiteiten op vlakwater vinden voor volwassenen op de woensdagavond plaats en voor jeugd/jongeren op de zaterdagochtend.

Cursusdagen

De cursus (10 lessen) wordt gedurende de maanden november t/m maart op een zondagmiddag of zaterdagmiddag gegeven. De eerste cursusdag is 26 november en de laatste 1 maart. De oefentijd is van 14.30 uur tot en met 15.30 uur. De kosten voor deelname zijn 50,- euro (bij 1e les te voldoen). Ook kan er dit jaar per losse les deelgenomen worden voor 7,50 euro per les. De vereniging kan voor het materiaal zorgen. Mensen van buiten de vereniging kunnen voor nadere informatie over de cursus kunt u terecht bij Willem Goverse tel: 0297 – 287743 of op de website van de kanovereniging www.kvdrv.nl