zwembad De Wel in Nieuwkoop

zwembad

 

Zwembad De Wel vernieuwt zwemlessen

Zwembad De Wel in Nieuwkoop
1 maart 2015 – De zwemlessen in De Wel zijn vernieuwd. Sinds dit jaar maakt het Nieuwkoopse zwembad gebruik van de EasySwim-methode. De belangrijkste verschillen zijn dat kinderen direct het diepe in gaan. Hierdoor raken zij sneller vertrouwd met het water en doen ze eerder aan krachtopbouw. Daarnaast bestaan de groepen uit acht leerlingen in plaats van tien. De lesgever schuift door met de groepen, zodat er een vertrouwensband ontstaat en de ouders één aanspreekpunt hebben.

Easy Swim methode

‘De EasySwim-methode is het resultaat van jarenlange innovaties en verfijning. Een unieke zwemmethode, waarin zowel de motorische als pedagogische ontwikkeling van jonge kinderen centraal staat’, geeft Marcel Plasmeijer van het zwembad aan.

In 2010 is een pilot geweest

In 2010 is er een pilot geweest over ervaringsgericht onderwijs waar het zwembad aan mee heeft gedaan. Plasmeijer: ‘Jonge kinderen leren het beste in een veilige, vertrouwde omgeving, leren vooral door ervaren en hebben van nature een hoge bewegingsdrang.’ De methode houdt ook in dat de groepen ‘slim’ worden gesplitst, naar het niveau van de kinderen. Een extern bedrijf houdt jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek onder de ouders en maakt een scan van de lessen.