zwembad Laco sportcentrum Oirschot in Oirschot

zwembad

 

Woede in Oirschot over gesloten openluchtzwembad

Buitenbad Oirschot
Woede in Oirschot bij ouders en kinderen die buiten willen zwemmen. Sinds de opening van het openluchtzwembad begin deze maand, is het bad nog maar één keer open geweest. Een kwestie van veiligheid, zegt exploitant Laco, want het water is nog te koud. Ze rammelen tevergeefs aan de poort van het openluchtbad in Oirschot. Kinderen die met het mooie lenteweer willen zwemmen. Aan hun abonnement hebben ze weinig, want er kan geen duik worden genomen. Ouders en kinderen zijn het beu om voor een gesloten buitenbad te staan.

Nooit te koud

“Laco had dat in de abonnementsvoorwaarden moeten zetten, wij wisten van niets”, zegt een boze moeder. De kinderen vinden het argument van Laco, dat het water minimaal 17 graden moet zijn, flauwekul. “Ik heb het nooit koud”, zegt een jongen. De vestigingsmanager van het Laco bad in Oirschot kwam vrijdagavond met de boze ouders en kinderen praten. Hij blijft erbij dat het bad pas open gaat als het water minstens 17 graden is. “Als uw kind onderkoeld raakt en mijn medewerkers het uit het bad moeten vissen, dan bent u ook niet blij”, aldus de manager. Wel bood hij aan om het abonnementsgeld terug te betalen.

Andere regels

De ouders begrijpen niet dat de zwembaden van Laco in Geldrop en Nuenen wel gewoon open zijn. Volgens Laco komt dat omdat Nuenen een recreatieplas is, waarvoor andere regels gelden. In Geldrop zou het water met 19 graden wel warm genoeg zijn.