Zwembad Wat gebeurt er met zwembad Vondersweijde – sluiting? in
 

zwembad Vondersweijde in Oldenzaal

zwembad

 

Wat gebeurt er met zwembad Vondersweijde – sluiting?

vondersweijde in Oldenzaal
Blijft het sportcentrum Vondersweijde open na 31 december 2015 of gaan de deuren op 1 januari 2016 op slot? De gemeenteraad van Oldenzaal mag volgende maand het antwoord geven op die vraag. Vooruitlopend op dat moment heeft het college van B en W alvast besloten om het huurcontract met de huidige exploitant niet te verlengen.

Gaat iets veranderen in de exploitatie

Hoewel er nog veel onduidelijk is, staat al wel vast dat er veel gaat veranderen in de exploitatie van Vondersweijde. De gemeente wil de exploitatie in drie verschillende delen opsplitsen: de sporthal, het zwembad en de commerciele ruimtes. De exploitatie van de sporthal wil de gemeente in eerste instantie zelf gaan voortzetten. Wat er met het zwembad moet gebeuren, daarover wordt volgend jaar een visie ontwikkeld. Omdat de commerciele ruimtes geen maatschappelijke functie hebben, zullen deze tegen marktconforme prijzen worden verhuurd.

Compleet nieuw zwembad bouwen?

Sloop van het totale sportcentrum zou de gemeente ruim 4,8 miljoen gaan kosten. Gelet op deze kostenm, maar ook de maatschappelijke belangen, pleit het college ervoor om zowel de sporthal als het zwembad in elk geval tot 2020 open te houden. Daarna kan een andere afweging worden gemaakt. Sluiting van het zwembad is dan een denkbare optie. Maar er zou ook, samen met andere gemeenten, gekozen kunnen worden voor de bouw van een compleet nieuw bad.