zwembad De Kuiperberg in Ootmarsum

zwembad

 

Massale trek naar zwembad Kuiperberg in Ootmarsum

Buitenbad De Kuiperberg in Ootmarsum
4 juli 2015 – De eerste twee maanden van het seizoen waren door het slechte weer ronduit matig te noemen. Maar de huidige hittegolf van begin juli 2015 zorgt ervoor dat het openluchtzwembad De Kuiperberg in Ootmarsum zijn bezoekerscijfers deze dagen flink oppoetst. Bleef de teller in mei en juni steken op amper 6000 bezoekers; zoveel zijn er sinds woensdag alleen al bijgekomen.

Bezoekers

En het einde van het warme weer is nog niet in zicht, dus is er nog veel meer perspectief. En dat is zeer welkom want het zwembad heeft toch wel 25.000 á 30.000 bezoekers nodig om niet in de rode cijfers te geraken. Op topdagen zoals deze trekt het zwembad makkelijk 1500 bezoekers.

Drukte

Voor de kassa stond de hele zaterdag een rij wachtenden om binnen te komen; de drukte was groot. De bezoekers komen vanuit heel Twente verkoeling zoeken in het water. Want De Kuiperberg is nog één van de weinige overgebleven openluchtbaden in de regio. Jong en oud vermaakten zich prima in en rond de verschillende baden en op de zonneweiden. De schaduwrijke plekken waren het meest in trek.